BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Sevgililer gününü sadece erkeklerin kutladığı ülke!

Sevgililer gününü sadece erkeklerin kutladığı ülke!

14 Şubat Sevgililer günü yaklaşıyor. Dünyanın heryerinde aynı günde olsa, kutlamalar farklılık gösteriyor. İşte dünyanın farklı yerlerinden sevgililer günü kutlamaları. Sevgilier günü nereden çıkmış?

Sevgililer gününü sadece erkeklerin kutladığı ülke!

14 Şubat Sevgililer günü yaklaşıyor. Dünyanın heryerinde aynı günde olsa, kutlama çeşitleri farklılık gösteriyor. Kimisi büyük bir coşkuyla, kimisi olabildiğince durağan, kimisi de tamamen tüm günü romantik geçirerek kutlamalara kendince eşlik ediyor. Peki sevgililer günü neren çıkmış? Sevgililer günün tarihçesi nedir? Sevgililer Günü’nün kökeni antik çağlara dayanmaktadır. Antik Roma’da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus’un onuruna, Lipercalia günü olarak kutlanırdı. Doğurganlık festivali olarak da bilinen bu günde hayvanlar kurban ediliyor ve kurban edilen hayvanların derileriyle kadınların vücutlarına dokunuluyordu, bunun doğurganlığı arttırdığına inanılırdı. Bir Pagan geleneği olan bu etkinliklere Konstantin, Hristiyanlığı ilan ettikten sonra da devam edildi.

Sevgililer gününü sadece erkeklerin kutladığı ülke!

Daha sonraları, bir Hristiyan gelenegi olan Aziz Valentine Günü, Lupercalia geleneğinin yerini almıştır ve bayramın hamisi ve koruyucusu, Roman Imparatoru II. Claudias döneminde sevgilileri gizlice evlendirmeyi başaran Aziz Valentine olmuştur. Aziz Valentine, itaatsizliğinden dolayı 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bugün sevgililer 14 Şubat’ta onu minnetle anmaktadırlar. İşte dünyanın farklı yerlerinde 14 Şubat’ta yapılan farklı gelenekler...

Sevgililer gününü sadece erkeklerin kutladığı ülke!

AMERİKA Amerika’da sevgililer, birbirine duydukları sevgiyi göstermek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Amerikalılar, şekerleme, çikolata, kart, çiçek ve takı gibi hediyeler için her sene 18 milyar dolar harcamaktadır. Kutlama kartları en yaygın hediyelerden biridir, üstelik bu sadece sevgililer için geçerli bir hediye de değil. Aile bireyleri, arkadaşlar ve ögrenciler de birbirlerine olan sevgiyi, arkadaşlığı, memnuniyeti anlatan sözlerle dolu kartları bu günde birbirine hediye ederler. Amerika’da en popüler Sevgililer Günü şekerlemesi sanıldığının aksine bir kalpli kutu çikolata değil, üzerinde “Be Mine” (Benim Ol), “Kiss Me” (Beni Öp) yazan küçük şekerlerdir. Komik olan, bir sene içerisinde o kadar çok bu şekerlerden üretiliyor ki, herkese mutlaka bir tane düşmektedir.

Sevgililer gününü sadece erkeklerin kutladığı ülke!

GÜNEY KORE VE JAPONYA Dünyanın bu köşesinde Sevgililer Günü’nde erkekler şımartılmaktadır; kadınlar sevgilerini göstermek için erkek arkadaşlarına, aile üyelerine ve iş arkadaşlarına çikolata alırlar. Ama kadınlar için endişeye gerek yok, bu emeklerinin karşılığını bir ay sonra 14 Mart’ta kutlanan Beyaz Gün’de kek, çikolata ve çiçeklerle almaktadırlar.