BIST 11.239
DOLAR 42,60
EURO 49,61
ALTIN 5.754,48

Sessiz mutfağın eşsiz aşçıları... 'İşaret diliyle pasta börek yaptılar

Sessiz mutfağın eşsiz aşçıları... 'İşaret diliyle pasta börek yaptılar

BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin halk üniversitesi olan BUSMEK bünyesinde açılan pasta-yemek yapım kursuna katılan işitme engelli kadınlar, işaret diliyle eğitim alarak mutfaktaki hünerlerini sergiledi.

Sessiz mutfağın eşsiz aşçıları... 'İşaret diliyle pasta börek yaptılar - Resim: 1

Bursa’da hizmetleriyle büyük küçük her kesime ulaşan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), işitme ve konuşma engellilere yönelik örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. 

Sessiz mutfağın eşsiz aşçıları... 'İşaret diliyle pasta börek yaptılar - Resim: 2

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü ve Bursa İşitme Engelliler Derneği işbirliğinde hazırlanan pasta-yemek yapım kursuna, işitme yetersizliği bulunan kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 

Sessiz mutfağın eşsiz aşçıları... 'İşaret diliyle pasta börek yaptılar - Resim: 3

BUSMEK Yeni Karaman Kurs Merkezi’ndeki eğitimlere katılan kadınlar, işaret dili tercümanı eşliğinde sütlü tatlılar, butik pastacılık ve geleneksel Türk mutfağının püf noktalarını öğrendi. 

Sessiz mutfağın eşsiz aşçıları... 'İşaret diliyle pasta börek yaptılar - Resim: 4

15 kadının yer aldığı kursta, 5 gün boyunca uzman öğreticiler tarafından işin incelikleri işaret diliyle anlatıldı.