BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.540,21

Selülitle savaşan 20 yiyecek

Selülitle savaşan 20 yiyecek

Maydanoz, soğan, sarımsak, lahana, muz… mutfağımızdan eksik etmediğimiz birçok besinin aynı zamanda selülit giderici özelliği olduğunu biliyor muydunuz? bilmeyenleri uyaralım; 6 haftalık beslenme programı ve bol yürüyüşle selülitlerden kurtulabilirsiniz! acıbadem bakırköy hastanesi’nden beslenme...

Selülitle savaşan 20 yiyecek

Maydanoz, soğan, sarımsak, lahana, muz… Mutfağımızdan eksik etmediğimiz birçok besinin aynı zamanda selülit giderici özelliği olduğunu biliyor muydunuz? Bilmeyenleri uyaralım; 6 haftalık beslenme programı ve bol yürüyüşle selülitlerden kurtulabilirsiniz! Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysu Aydın’ın önerdiği Selülitlerden Kurtulma Programı’nda sofranızdan mutlaka yer alması ve uzak durmanız gereken besinlerin listesi bulunuyor.

Selülitle savaşan 20 yiyecek

Kadınların yüzde 90- 95’inde görülen selülit, en çok kalça, basenler ve vücutta ortaya çıkıyor. Genellikle kilolu kadınları etkisi altına alsa da, zayıf olanlar da sorun oluşturabiliyor. Hemen her kadının derdi olan selülitten yağ depolarını boşaltan ve toksinlerin vücuttan atılmaların sağlayan bir beslenme ve egzersiz programı ile büyük bir oranda kurtulmanız mümkün. Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysu Aydın, bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli şeyin; yeterli ve dengeli beslenerek vücudunuzdaki fazla yağ oranını ideal aralıklara ulaştırmak olduğuna dikkat çekiyor: “Kadınların vücutlarındaki yağın yüzde 20-33 arasında olması ideal oranlarda kabul ediliyor. Ancak hızla kilo kaybetmeye çalışılmamalı, çünkü bu durumda yağ yerine kas ve su kaybı oluyor ki bu da derinin elastikiyetini kaybederek sarkmasına yol açıyor. Bu nedenle en ideali, haftada 500 gram ile 1 kilo verilmesi. Ayrıca her gün düzenli olarak 1 saat tempolu yürüyüş de selülitin giderilmesinde büyük fayda sağlıyor.”

Selülitle savaşan 20 yiyecek

Vücuttaki portakal kabuğu görünümü sıkışmış yağ hücrelerinden kaynaklanıyor. Yağ hücreleri cildin altında, bağ dokusu arasında sıkışıyor. Bağ dokusu arasına sıkışmış yağ hücreleri de yüzeye doğru itilince ciltte pütürlü bir görünüm ortaya çıkıyor. Genetik eğilim, özellikle östrojen seviyesinin oluşturduğu dolaşım bozukluğu gibi hormonal nedenler, kilo almak ve egzersiz yapmamak, ilerleyen yaşla birlikte cilt altı bağ dokusunun zayıflaması, hamilelik ve hatalı beslenme gibi pek çok neden selülit oluşumuna neden oluyor.

Selülitle savaşan 20 yiyecek

SELÜLİTLE SAVAŞAN BESİNLER

Aşağıdaki yer alan besinlerden her gün en az üçünü tüketmeye özen gösterin.

SOYA: Östrojen, kolajenin yıkılmasına neden oluyor. Soya, içeriğinde bulunan fitoöstrojenle östrojenin görevini taklit ediyor. Ancak östrojenin reseptörlerine bağlanmadığı için kolajenin yıkılmasını önlüyor. Öğünlerinizde sıklıkla et veya tavuk yerine 3 adet soya köftesi ya da bir porsiyon soya fasulyesi tüketin.