BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
GÜNCEL

Şehit yakınları darbecileri linç etmek istedi

Darbe girişimine yönelik en kritik dava olan Akıncı Üssü davası, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisindeki duruşma salonunda başladı. Duruşma öncesi şehit yakınları darbecileri linç etmek istedi.

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üstü olarak kullanılan ve derdest edilen komutanların tutulduğu yer olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik açılan, 486 sanığın yargılanacağı davanın görülmesine, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bugün başlanıyor. Sanıkların mahkeme salonuna getirilişi sırasında tansiyon yükseldi. Duruşma binasının dışında sanıkları protesto eden şehit yakınları darbecileri linç etmek istedi. Demir parmaklıklara tırmanmaya çalışan bazı şehit yakınlarını jandarma engelledi. 

İDAM İSTERİZ

Tahtadan yaptıkları mankenlere giydirdikleri tek tip kıyafetlerle darbecileri karşılayan protestocular "Teröristler tek tip kıyafetle yargılansın", "Hainlere idam istiyoruz", "Dursun bu hayasızca akın" yazılı pankartlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı dövizler taşıdı. Vatandaşlar, "Akıncı ovası, mücahitler yuvası", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Devlete uzanan eller kırılsın", "İdam isteriz" ve "Kahrolsun FETÖ" şeklinde sloganlar da attı.

Sanıklar içeri alındığı sırada ise bazı vatandaşlar, "İdam isteriz" sloganı ile ip attı.

Sitene Ekle
Etiketler