BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
MEDYA

Seçim iptal edilecek mi AK Parti'den flaş açıklama

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop 24 Haziran seçimlerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilebileceği yönündeki iddialara yanıt verdi.

CHP'nin başvurusu nedeniyle AYM'nin 24 Haziran seçimlerini iptal edebilme ihtimali gündeme geldi. AYM CHP'nin başvurusunu yarın görüşecekken konuyla ilgili AK Parti'den açıklama geldi. AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop mahkemenin kararı ne olursa olsun seçimin iptalinin söz konusu olamayacağını söyledi.

NTV'de soruları yanıtlayan Şentop'un açıklamaları şöyle:

"Bu sistem güçlü Meclis'i gerektiriyor. Kabinedeki birçok arkadaşımız güçlü Meclis için aday gösterildi. Yasama çalışmaları bütünüyle Meclis'te olacak. Şimdi yasamayı Meclis belirleyecek, daha önce hükümet belirliyordu. Aday listelerimizle de güçlü Meclis istediğimizi göstermiş olduk." 

 "24 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi diye yeni bir düzenleme olacak. Yeni sistemde KHK yok. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, KHK kadar güçlü değil. Kanunun üstünde değil. KHK ile düzenlenen bakanlık teşkilatlarının kaldırılması lazım. Seçimden sonra yetki kanunu bir nevi mıntıka, zemin temizliği için kullanılacak. Yetki kanunun kullanılacağı zaman dilimi 24 Haziran'a kadar. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ise, 24 Haziran'dan sonra kullanılacak. Yetki Kanunu önümüzdeki günlerde yürürlüğe girer."

Sitene Ekle
Etiketler