BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  DÜNYA

Sarışın Büyükelçi'den Gökçek'e mesaj

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Sözcü Harf ile ilgili eleştirilerine ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nden cevap geldi.

Abone ol
Melih Gökçek ile ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf arasındaki kavgaya ABD Ankara Büyükelçisi John Bass da katıldı. Bass, saçını sarıya boyayarak "ABD'li diplomatlar hepimiz sarışınız" mesajı paylaştı. Katıldığı bir televizyon programında Bass'a cevap veren Gökçek, saç rengini tutturamadığını, istemesi halinde Ankara'daki iyi bir kuaför adresini verebileceğini söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf'a Twitter'dan takılan Melih Gökçek'e Instagram üzerinden cevap verdi.

"HADİ SARIŞIN CEVAP VERSENE..." 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, ABD’nin Baltimore kentindeki şiddet olayları nedeniyle Marie Harf’a Twitter üzerinden “HADİ SARIŞIN CEVAP VERSENE… COME ON BLONDE ANSWER NOW…” mesajıyla yüklenmiş, polis şiddetiyle alakalı görsel paylaşmıştı.

john-bass.jpg

"HEPİMİZ SARIŞINIZ" 
 
Harf ise günlük basın toplantısında Melih Gökçek için “O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum” ifadesini kullanmıştı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi de yaşananlar sonrası Marie Harf’a destek olmak amacıyla Instagram’da bulunan amerikanbuyukelcisi hesabından sarı saçlı fotoğrafı eşliğinde “#ABD’li diplomatlar: hepimiz #sarışınız. #American diplomats: we’re all blonde.” mesajını paylaştı. Çok sayıda Türk ve yabancı Instagram kullanıcısı paylaşıma ilgi gösterdi.

GÖKÇEK'TEN CEVAP

Katıldığı bir televizyon programında Bass'ın Twitter'daki mesajının hatırlatılması üzerine Melih Gökçek, büyükelçinin saç rengini tutturamadığını söyledi. Ankara'da tanıdığı çok iyi kuaförler olduğunu söyleyen Gökçek, isterse adres verebileceğini kaydetti.