BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09

Şanlıurfa'da Göbeklitepe bayramı Erdoğan duyurdu

Şanlıurfa'da Göbeklitepe bayramı Erdoğan duyurdu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılını 'Göbeklitepe Yılı' ilan etmesi Şanlıurfa’da sevinç yarattı. Göbeklitepe Derneği Başkanı Yusuf Sabri Dişli, kararın kent ve bölge turizmine katkı sağlayacağını söyledi.

Şanlıurfa'da Göbeklitepe bayramı Erdoğan duyurdu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılını 'Göbeklitepe Yılı' ilan etmesi Şanlıurfa’da sevinç yarattı. Göbeklitepe Derneği Başkanı Yusuf Sabri Dişli, kararın kent ve bölge turizmine katkı sağlayacağını belirterek, “Bu kararla büyük sevinç yaşıyoruz. 2019 yılında Şanlıurfa’nın turist akınına uğrayacağına inanıyoruz” dedi. Göbeklitepe'deki kazılarda 8 ila 30 metre çapında dairesel ve dikdörtgen şekilli, dünyanın en eski tapınak kalıntıları gibi çeşitli tarihi eserler gün yüzüne çıkarılmıştı.

Şanlıurfa'da Göbeklitepe bayramı Erdoğan duyurdu

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası kalıcı listesinde yer alan Göbeklitepe'nin bulunduğu Şanlıurfa, alınan karar ile büyük sevinç yaşattı. Göbeklitepe Derneği Başkanı Yusuf Sabri Dişli, kararın kendilerini çok sevindirdiğini ve 2019 yılında tarihin sıfır noktası olarak tanımlanan 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe'ye turist akını olacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız tarafından 2019 yılının 'Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesi bizleri çok sevindirdi. Bu ilanla birlikte Şanlıurfa turist akınına uğrayacaktır. Buraya gelen turistler, geri döndüğünde tekrar bize turist gönderecekler. Bu fırsatı bizler iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bacasız fabrika dediğimiz turizm için derhal eksikliklerin giderilmesi için önlem almamız gerekiyor. Kentimiz ve ülkemiz adına böyle bir dünya mirasının cumhurbaşkanımız tarafından gündeme alınması ve 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi büyük bir fırsattır. 2019 'Göbeklitepe Yılı'nı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Şanlıurfa'da Göbeklitepe bayramı Erdoğan duyurdu

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, Göbeklitepe'nin dünyanın en önemli tarihi alanlarından birisi olduğunu ve 2019 yılının Göbeklitepe yılı olması nedeniyle çok sevinçli olduğunu vurgulayarak, “Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe 2018 yılımız çok güzel geçti. Sene başında hedefimiz 1 milyondu. Göbeklitepe’nin UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası asıl listesine geçtikten sonra Göbeklitepe’ye olan ilgi, meraktan dolayı insanlar kışın da Şanlıurfa’ya gelmeye başladılar. O bakımdan önceki yıllarla karşılaştırdığımızda kış şu anda önceki yıllara oranla iyi. Şu anda hem turist rehberi isteyen acenteler olsun hem de bireysel gruplar geliyor. Bireysel gruplar da kış olmasına rağmen Göbeklitepe’den dolayı Urfa’ya geliyorlar. Birinci geliş amaçları Göbeklitepe’dir. Göbeklitepe’den sonra misafirlerimizin en çok görmek istediği yer Harran. Daha sonra Halfeti, Urfa’nın tarihi sokakları, Balıklıgöl, Eyyüp Peygamber Makamı geliyor. Özellikle Şanlıurfa sıra gecesi insanların ilgisini çekiyor. Bu anlamda 2019 yılının ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmesinden dolayı devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Şanlıurfa'da Göbeklitepe bayramı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılı ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmesini memnuniyetle karşıladığını ifade eden turizmci Ali Doney de turizm sezonunda kente yönelik uçak sefer sayılarının artırılması gerektiğini kaydetti.