BIST 9.998
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.405,95

Şanghay'da görkemli tören

Şanghay'da görkemli tören

2010 dünya fuarı'nın (expo) açılış töreni, çin'in finans ve ticaret merkezi şanghay expo kültür merkezi'nde yapıldı. 8 yıl süren yoğun hazırlıkların ardından açılışı çin cumhurbaşkanı hu jintao (hu cintav) yaparken, törende 20 ülke ve örgütün liderleri hazır...

Şanghay'da görkemli tören

2010 Dünya Fuarı'nın (Expo) açılış töreni, Çin'in finans ve ticaret merkezi Şanghay Expo Kültür Merkezi'nde yapıldı. 8 yıl süren yoğun hazırlıkların ardından açılışı Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao (Hu Cintav) yaparken, törende 20 ülke ve örgütün liderleri hazır bulundu.

Şanghay'da görkemli tören

Açılış merasimi Expo Kültür Merkezi binası içinde düzenlenen danslı şovlar ve Huangpu Nehri'nin iki yakasında yapılan görsel şovlar olmak üzere iki bölümden oluştu.

Şanghay'da görkemli tören

Açılış töreninde Çinli ve yabancı aktörlerin şovları, Huangpu Nehri'nin iki yakası tarafından atılan havai fişekler, lazer gösterileri, akustik görsel şovlar ve son olarak sahnenin arka planında sergilenen yüksek teknoloji kombinasyonu eşliğinde konçerto yer aldı.

Şanghay'da görkemli tören

Expo'ya Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Kenya Devlet Başkanı Mwai Kibaki, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myong-bak, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov , Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev , Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhia Elbegdorj ve bir çok ülkeden üst düzey yetkili katılıyor.