BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Şampiyon ringlere geri dönüyor

Şampiyon boksör Erkan Teper, uzun bir aradan sonra yeniden ringlere çıkarken, “Bu defa beni hiç kimse durduramaz. Zirvedeki sahte şampiyonla...

Abone ol

Şampiyon boksör Erkan Teper, uzun bir aradan sonra yeniden ringlere çıkarken, “Bu defa beni hiç kimse durduramaz. Zirvedeki sahte şampiyonlara Türk’ün gücünü göstereceğim ve gerçek bir şampiyon nasıl olurmuş öğreteceğim” dedi.
Sinan Şamil Sam’dan boşalan tahtı doldurabilecek tek boksör olarak görünen Erkan Teper, Almanya’nın Stuttgart kentinde İngiliz boksör Michael Sport’a karşı yumruk sallayacak. Bu müsabakayı alması durumunda Avrupa Şampiyonluğu için ringe çıkacak olan Teper, Berlin’deki sparring dövüşlerinin ardından maçtan önce son etap olan Stuttgart’taki antrenmanlarına başladı.
112 kilo ağırlığında ve 1 metre 95 santimetre boyundaki Teper, amatörde dünya ve Almanya şampiyonlukları yaşayarak kendisini ispatlamıştı. Profesyonel ringlere çıktığı günden beri on karşılaşma yapmış olan Erkan Teper, bunların hepsini kazanırken altısını da nakavtla sonlandırdı.

MENAJER ANLAŞMAZLIĞI BİR BUÇUK YILA MAL OLDU
Geçen yıl menajeriyle düştüğü anlaşmazlık nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıl ringlerden uzak kalan Erkan Teper, bu süre zarfında yapması gereken maçlardan ve başarılarından mahrum kalmanın da üzüntüsünü yaşıyor.
Erkan Teper’in basın danışmanı Vedat Alyaz, yaptığı açıklamada, “Dorukların Kralı lakaplı boksörümüz Erkan Teper’in şu anki motivasyon ve morali çok iyi durumda. Antrenmanlarda gösterdiği performans ve başarıyı ringe yansıtabilirse bir yıl içerisinde dünya şampiyonluğu maçına çıkması için hiçbir engel kalmaz. Hedefimiz ülkemizin hasretle beklediği dünya şampiyonluk kemerini getirerek, ülkemizin ismini dünyanın zirvesine altın harflerle yazdırmaktır” ifadelerini kullandı.
(İHA)