BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.510,13

Sağlıklı çocuk yetiştirmenin 10 kuralı

Sağlıklı çocuk yetiştirmenin 10 kuralı

Hayatta en önemli şeyin sağlık olduğu gerçeğinden yola çıkarak, çocukları sağlıklı büyütmenin şifrelerini çözmek lazım...acıbadem fulya hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı dr. yunus emre mercan, çocuk sağlığında önemli 10 altın kuralı anlattı:

Sağlıklı çocuk yetiştirmenin 10 kuralı

Hayatta en önemli şeyin sağlık olduğu gerçeğinden yola çıkarak, çocukları sağlıklı büyütmenin şifrelerini çözmek lazım...Acıbadem Fulya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Emre Mercan, çocuk sağlığında önemli 10 altın kuralı anlattı:

Sağlıklı çocuk yetiştirmenin 10 kuralı

5 AYLIKKEN DOĞUM AĞIRLIĞININ EN AZ 2 KATINA ULAŞMALI

Bebeğinizin ilk altı ay için ayda 600-800 gram alması yeterlidir. İkinci altı ay için de ayda 400- 600 gram kilo artışı normaldir. Bebeğin, beş aylıkken doğum ağırlığının en az iki katına, bir yaşındayken de üç katına ulaşması gerekir. Eğer ilk hafta içinde doğum ağırlığının yüzde 10’undan fazla kilo kaybı olmuşsa; bu yeterli beslenemediği anlamına gelir. Bu yüzden bebeğinizi ilk bir senede, herhangi bir sorunu olmasa bile her ay doktor kontrolüne götürmeniz çok önemlidir.

Sağlıklı çocuk yetiştirmenin 10 kuralı

İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ İLE BESLEYİN

Üst solunum yolu enfeksiyonu, bebekler için kabusa dönüşebilir. Bu yüzden, koruyucu özelliklerinden dolayı ilk altı ay sadece anne sütü vermeye, özen gösterin. Altı aydan sonra da ek besinlerle beraber anne sütüne devam edin. Enfeksiyonlardan korumak için bebeğinizi herkese öptürmemeye çalışın. Hastalandığınızda çift maske takmaya, evinizde bir soğuk buhar cihazı bulundurmaya (hava yollarını nemlendirerek mikropların yerleşmesini engeller) dikkat edin.

Sağlıklı çocuk yetiştirmenin 10 kuralı

OKUL ÇAĞINDA HER GÜN 60 DAKİKA EGZERSİZ YAPSIN

Çocuğunuzun hayata obez olarak devam etmemesi için alacağınız önlemler bebeklikte başlamalıdır. İlk altı ay sadece anne sütü vermenin ve beslenme kurallarına dikkat etmenin yanı sıra; okul ya da ergenlikteki çocuklarınızı her gün minimum 60 dakika orta derecede egzersiz yapmaya teşvik edin. Basketbol, voleybol oynamasını sağlayın.