BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19

Sabrın fotoğrafı

Sabrın fotoğrafı

Güneş'te en şiddetli patlamaların yaşanacağı 2012'de dünya'da görsel bir şölen de yaşanacak. nasa, son 50 yılın en parlak kuzey ışıkları'nın izlenebileceğini açıkladı.gökyüzünün esrarengiz anımevsim sonbahara dönerken iskandinav ülkesi norveç de şu günlerde dünyanın en büyüleyici manzaralarından...

Sabrın fotoğrafı

Güneş'te en şiddetli patlamaların yaşanacağı 2012'de Dünya'da görsel bir şölen de yaşanacak. NASA, son 50 yılın en parlak Kuzey Işıkları'nın izlenebileceğini açıkladı.

GÖKYÜZÜNÜN ESRARENGİZ ANI

Mevsim sonbahara dönerken İskandinav ülkesi Norveç de şu günlerde dünyanın en büyüleyici manzaralarından birine ev sahipliği yapıyor.

Kuzey Işıkları yeryüzünen en esrarengiz doğa olaylarından kabul ediliyor. Buna "Aurora Borealis" de deniyor.

Bu ışıklar, Güneş üzerinde meydana gelen patlamalarla oluşuyor. Oluşan yüksek enerjili elektronlar yaklaşık 3 milyon millik bir yolculuğun ardından, atmosferdeki gaz molekülleriyle çarpışıyor ve ortaya doğal bir havai fişek gösterisi çıkıyor.

Sabrın fotoğrafı

Auro fotoğrafçısı Thilo Bubek, Tromson yakınlarındaki Ersfjord bölgesini seçmiş. Fotoğrafçı çekimle ilgili olarak, ‘Normalde gökyüzü açık olduğu zamanlarda görüntü alıyorum. Ancak kuzey ışıklarının güçlü olduğu zamanlarda, bulutlu havalarda da fotoğraf çekmeyi tercih ediyorum. Çünkü bulutlu hava, ışığı daha fazla yansıtabiliyor.’ diyor.

Sabrın fotoğrafı

Tek bir kare için bazen saatlerce beklemeleri gerektiğini söyleyen Bubek’in arkadaşı Ole Christian Salomonsen tek bir kare için 45 dakika beklemiş. Salomonsen, 'Bunu yapabilmek için sabırlı olmak gerekiyor. Işıkların ortaya çıkması için bazen saatlerce beklemek zorunda kalabilirsiniz, bazen ise gözükmezler. Ama olduğunda bu gibi soğuğa rağmen beklemekten çok daha fazlasına değiyor' diyor.

Sabrın fotoğrafı

Kutuplara yakın bölgelerde görülülen gökyüzü parlamaları olarak da anılan Kuzey Işıkları, kuzey ve güney kutup daireleri yakınlarında gözlenebiliyor.