BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,78
GÜNCEL

Rusya imhaya başladı!

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik ilan ettiği yaptırımları çerçevesinde marketlerden birinde bulunan 250 kg mandalina ilk defa buldozerle ezilerek imha edildi.

Rusya’nın Türkiye’ye halen çok kızgın olduğunu gösteren Türk mallarını imha operasyonu Rusya’nın güneyinde Stavropol bölgesinde gerçekleşti.


Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) elemanlarının bölgede tüm süper market ve mağazaları gezerek İnozemtsevo yerleşim birimindeki “Lenta” market zincirinde Türkiye’den ithal edilen mandalinaları bulduğu açıklandı. 250 kilogram mandalina boş bir alana taşınarak buldozerle ezildi. Göstermelik ilk Türk tarım ürünleri imha operasyonu Rusya televizyonu tarafından da halka gösterildi.


Kameraların karşısına çıkan Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi müfettişi açıklama yaparak, “Mandalinalar Türkiye’ye yönelik yasakların yürürlüğe girdiği 1 Ocak tarihinden sonra Rusya’ya bir şekilde getirilmiş. Kasaların üzerinde paketleme tarihi 4 Ocak görünüyor. Rusya’ya giriş tarihi ise 5 Ocak. Dolayısıyla bu ürün kaçak sayıldığı için sahibinin gözü önünde buldozer ile ezilerek kullanılamaz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler