BIST 9.506
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,52
DÜNYA

Rusya görüntüleri yayınladı! Suriye'de esir takası gerçekleşti

RUSYA Savunma Bakanlığı, Suriye’de esir tutulan 10 Suriye vatandaşı ile 10 muhalifin takas görüntülerini yayınladı. Öte yandan bakanlık, kimyasal saldırı iddiasının ardından Halep'in güneyinin vurulduğunu da duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye’nin Halep kentine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Tedef yerleşim bölgesinde esir takasının yapıldığı duyuruldu.

Açıklamada, muhalif grupların esir aldığı 10 Suriye vatandaşı ile Suriye ordusunun tuttuğu 10 muhalifin takasının gerçekleştirildiği ve yapılan takas değişimi sırasında Rus ordusuna bağlı kuvvetlerin yanı sıra Suriye Kızılayı, Türk ve İran taraflarından gözlemcilerin bulunduğu belirtildi. Açıklamada esir takasının 31 Temmuz’da Türkiye, Rusya ve İran’ın garantör ülke olarak anlaşmaya vardığı mutabakat doğrultusunda gerçekleştiği bilgisi de yer aldı.

HALEP'İN GÜNEY'İ VURULDU: Öte yandan Suriye'de rejimin kontrolündeki Halep'te klorin gazıyla kimyasal saldırı düzenlendiği yönündeki haberlerin ardından Rusya harekete geçti. Rusya Savunma Bakanlığı, savaş uçaklarının muhaliflerin mevzilerini bombardımana tuttuğunu duyurdu.

TÜRKİYE BİLGİLENDİRİLDİ: Rusya ve Şam rejimine göre, söz konusu kimyasal saldırı muhaliflerin bulunduğu Halep'in güneyindeki mevzilerden yapıldı.Moskova ayrıca saldırıdan önce Türkiye'nin bilgilendirildiğini de açıkladı.

Sitene Ekle
Etiketler