BIST 11.238
DOLAR 42,56
EURO 49,52
ALTIN 5.758,58

Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı'ndan geçti

ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen Rus Donanmasına ait 494 borda numaralı 'Admiral Grigorovich' ile 499 borda numaralı 'Admiral Makarov', isimli savaş gemileri Ege Denizi’ne doğru yol aldı.

Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı'ndan geçti - Resim: 1

Marmara Denizi’nden saat 16.00’da Çanakkale Boğazı’na giriş yapan Rus Donanması'nın Karadeniz Filosu'na ait 494 borda numaralı güdümlü füze fırkateyni 'Admiral Grigorovich' ile 499 borda numaralı güdümlü füze fırkateyni 'Admiral Makarov', isimli savaş gemileri peş peşe boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra saat 17.15 sıralarında Çanakkale önlerinde oldu.

Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı'ndan geçti - Resim: 2

Kilitbahir köyü dağında bulunan, "Dur yolcu" yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen savaş gemileri, Ege Denizi'ne doğru yol aldı.

Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı'ndan geçti - Resim: 3

Rus savaş gemileri Nara Burnu'nu dönerken Türk savaş gemisiyle karşılaştı.

Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı'ndan geçti - Resim: 4

Rus savaş gemilerine boğazı geçişi sırasında çok sayıda Türk sahil güvenlik botu eşlik etti.