BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Rus basınından yerel seçimler için olay yorum! Erdoğan kontrolü kaybetti

Türkiye dün sandık başına gitti. Birçok ide çok sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. Yerel seçimler dünya basınının da gündemindeydi. Rus basını Türkiye'deki yerel seçimlerle ilgili ilginç yorumlar yaptı.

Abone ol

Türkiye'deki yerel seçimlerin sonuçlarını analiz eden Rus ekonomi gazetesi Expert, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 16 yıldır ilk kez başkent Ankara ve İstanbul üzerindeki kontrolünü kaybettiğini belirtti.

Erdoğan'dan yerel seçim değerlendirmesi: Açık ara birinci partiyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zafer elde ettiklerini açıklayarak kurnazlık yaptığını yazan gazete, AK Parti'nin iktidarı süresince ilk kez Ankara ve İstanbul'u kaybettiğine dikkat çekti.

AK Parti'nin Antalya ve Adana'da da kaybettiğini belirten gazete, iktidar partisinin bazı kentlerde aldığı yenilginin abartılmaması gerektiği gibi küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti 81 ilden 40'ını kazandı

AK Parti'nin 81 ilden 40'ını kazandığını ve bu rakamın 2014'te 53 olduğunu anımsatan Expert, Cumhur İttifakı'nda yer alan Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12 ildeki zaferinin bu tabloyu biraz düzelttiğini kaydetti.

Seçmenlerle çalışmalarını zorlaştıracak

Ankara, İstanbul ve bazı büyükşehirlerdeki kaybın iktidar partisinin başta ileri yaşlılar, ihtiyaç sahipleri ve tamamen iktidarın yardım muhtaç olanlar olmak üzere seçmenlerle çalışmalarını zorlaştıracağını belirten Rus gazetesi, seçim sonuçlarının Erdoğan karşıtlarının özgüvenini artıracağını da vurguladı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ankara'da ilçe ilçe seçim sonuçları işte el değiştiren 3 ilçe
Foto Galeri Ankara'da ilçe ilçe seçim sonuçları işte el değiştiren 3 ilçe Galeriye Gözat