BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.392,04
HABER /  GÜNCEL

Rumlardan veto tehdidi

Güney Kıbrıs yönetimi “Rumları tanımıyoruz” yönünde deklarasyon yayımlayan Ankara’ya yönelik eleştiri dozunu arttırdı. Rumlar bu kez de 'veto' tehdidinde

Abone ol

Rum Yönetimi, Türkiye’nin deniz ve havalimanlarını Rum uçaklarıyla gemilerine açmaması durumunda, 3 Ekim’de başlaması öngörülen Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini veto edeceğini açıkladı.

Rum hükümet sözcüsü Kipros Hrisostomidis, “Ankara, protokolü uygulamaz ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımazsa vetoyu kullanacağız” dedi.

Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne katılım için müzakerelere başlayacağına işaret eden Rum sözcü, Ankara’nın bu aşamada aralarında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin de bulunduğu tüm AB üyesi ülkeleri tanıma yükümlülüğünün bulunduğunu söyledi.

KARARLARDA OYBİRLİĞİ ŞARTI

Türkiye’yle ilgili kararlar için AB zirvesinde oybirliği gerektiğine dikkat çeken Rum hükümet sözcüsü, veto kullanılması konusunu enine boyuna değerlendirdiklerini kaydetti.

‘FRANSA’DAN CESARET ALINDI’

Bu arada Rum basını, hükümetin Ankara’yı eleştiren Fransa Başbakanı’nın açıklamalarından cesaret aldığını ve veto kartını yeniden gündeme getirdiğini yazdı.