BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.516,78
HABER /  GÜNCEL

RTÜK reklamların hesabını soracak

Yasalara uymayan kişileri deşifre eden televizyon kanallarının reklamlarında yasaları çiğnemesine içerleyen Vatan yazarı Mustafa Mutlu, kanalları RTÜK'e şikayet etti.

Abone ol

Reyting rekorları kıran diziler arasında yayınladıkları reklamlarda, kural tanımayan televizyon kanallarını gündemine alan Vatan yazarı Mustafa Mutlu, dün atv'yi eleştirmişti. Bugün ise 4 kanalı yasaları çiğnedikleri için eleştiren Mutlu, RTÜK'e başvurdu. Mutlu, olayı okurlarıyla paylaşmayı da ihmal etmedi.

Başkanı: Hesap soracağız

Televizyonların reklam ihlalleriyle ilgili olarak RTÜK Başkam Sayın Fatih Karacaya, "Bu duruma seyirci mi kalacaksınız?" diye sordum.

Fatih Bey'in ilk sözü, "Biz daha geçen yayın döneminin sonunda halkımıza, 'Bu işkenceyi bitireceğiz' sözünü verdik. Sizin yazılarınız üzerine konuyu yarınki (bugün) Yönetim Kurulu toplantısı'nda, idari gündemin de önüne alarak görüşeceğiz" oldu...

Karaca, daha sonra da şunları söyledi:

"Aracılığınızla, bütün kanalları bir kez daha uyarıyorum. Herkes, reklam sürelerine mutlaka uymak zorunda. 'Uyarı', 'program durdurma' ve 'para' cezalarını kararlılıkla uygulayacağız. Mevcut yasadaki elastikiyet yüzünden her kararımız adli makamlara taşınıyor ve süre uzuyor. Biz hükümete de durumu anlattık ve bu sürecin kısaltılması için mevcut yasada bazı değişiklikler yapılmasını önerdik."

RTÜK Başkanının bu konudaki görüşleri böyle...

Şimdi merakla atacakları adımları bekliyoruz.

Yazı: Mustafa Mutlu
Kaynak: www.vatanim.com.tr