BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'ı tutuklayan savcıdan flaş açıklama

Reza Zarrab'ı tutuklayan savcı Preet Bharara basın toplantısında konuştu. İşte Reza Zarrab'ın tutuklanması sonrası ilk kez konuşan savcı Preet Bhrara'nın açıklamaları...

Abone ol

ABD'de Cumartesi gecesi tutuklanan İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab soruşturmasında neler oluyor?

Reza Zarrab soruşturmasına bakan savcı Preet Bharara basın açıklaması Twitter'den yaptığı açıklamayla duyurdu. Bharara tweetinde basın toplantısının konusuna ilişkin 'Büyük bir kolluk eylemi duyurusu için' notunu kullandı. 

Basın açıklamasında ilk sözü alan Başsavcı Loretta E. Lynch, finansal sistemlerinin tehdit altında olduğundan bahsetti. Amerika'nın ulusal güvenliği ve şirketler için tehdit oluşturan siber saldırılar için yasal işlem başlatacaklarını söyleyen başsavcı, "Dünya küçük ve bizim hafızamız çok güçlü! Nerede olursa olsunlar, bu suçlular yakalanacaktır" dedi.

Preet Bharara

Sarraf'ı tutuklatan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, siber saldırılarla ilgili olarak 7 İranlı'nın tutuklandığını belirterek, "Sizlere iyi ve kötü haberlerim var. Bu hackerler İran’da bulunuyor. Bunlar tıpkı bir film sahnesini hatırlatıyor ancak bu suçlar gerçek kişiler tarafından, gerçek kişiler tarafından işleniyor. Ancak artık küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz. Siber saldırılar hakkında alt yapılarımıza güvenmenizi istiyorum. Suçlular dünyanın neresinde olursa olsunlar, İran'da da olsalar, onları yakalayacağız" dedi.