BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.432,19

Resimdeki gizem çözüldü

Resimdeki gizem çözüldü

İtalyan uzmanlar, rönesansın italyan dehası leonardo da vinci'ye ait olduğu sanılan tamamlanmamış bir fresk bulduklarını tahmin ediyorlar.

Resimdeki gizem çözüldü

İtalyan uzmanlar, Rönesansın İtalyan dehası Leonardo da Vinci'ye ait olduğu sanılan tamamlanmamış bir fresk bulduklarını tahmin ediyorlar.

Resimdeki gizem çözüldü

Leonardo da Vinci'nin bitmemiş freski "Anghiari Savaşı"nı uzun süredir arayan İtalyan mühendis Maurizio Seracini Floransa belediye başkanlığında yaptığı açıklamada, Palazzo Vecchio'nun (Vecchio Sarayı) en büyük salonlarından birinde gizli bir duvarda ünlü ustanın kayıp eserinin izlerine rastladıklarını belirtti.

Resimdeki gizem çözüldü

Giorgio Vasari'nin bir freskinin bulunduğu bölümünü altındaki saklı kalmış bir başka duvarda mikro kameralar ile yapılan inceleme sonucu Leonardo da Vinci'nin kullandığı renklerle bezenmiş bir freskin izini bulduklarını belirten Seracini, ilk teknik inceleme sonucu gizli duvardaki freskte Leonardo da Vinci'nin fresklerinde kullandığı kırmızı, siyah ve bej renkli organik boyanın izine rastladıklarını söyledi.

Resimdeki gizem çözüldü

İtalyan uzman, buldukları freskten numuneleri laboratuvarda inceleyeceklerini belirterek, ilk sonuçların cesaret verici olduğunu kaydetti.