BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Protestocu rektör prim kaybetti

Bolu'da Başbakan Erdoğan'ı protesto eden rektör, prim kaybetti. Rektörün yaptığı konuşmalara çok sayıda öğrenci katılıyordu. Ama artık bu durum değişti...

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ı protesto eden Rektör'ün üniversitesinde ilginç olay! Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine 2 bin 235 öğrenciden sadece 65'i katıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne (AİBÜ) bağlı fakülte ve yüksekokullardan mezun olan öğrenciler için yapılan törene mezun olan 2 bin 235 öğrenciden sadece 65'inin katılması dikkat çekti. Üniversite, geçtiğimiz günlerde AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı temel atma törenine katılmaması ile gündeme gelmişti.

Okul yönetiminin yaşanması muhtemel bir başörtüsü krizi nedeni ile töreni üniversitesinin kültür merkezinde bulunan bin kişilik salon yerine AİBÜ Kültür Merkezi bahçesinde yapma kararı aldığı öğrenildi. Mezun olan öğrencilerin başörtülü velileri de törene katıldı.

Öte yandan törene katılımın az olmasının başörtülü velilerin içeri alınmayacağı endişesi olduğu ileri sürüldü. Törene katılan ailelerden bazıları törene endişe içinde geldiklerini belirterek "Bu da bizim sınavımız" dediler.
Törene katılan öğrenciler İzzet Baysal Vakfı başkanı Ahmet Baysal'a yoğun ilgi gösterdiler, Ahmet Baysal'ın elini öperek teşekkür eden öğrenciler, "her zaman yanınızda olacağız" mesajı verdiler. Öğrenciler daha sonra Baysal'la hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Protokol konuşmaları sırasında 30 dereceye varan sıcağın altında ve ayakta bekleyen ailelerden bazıları basın için ayrılan koltuklara otururken bazıları da sıcaktan korunmak için başına gazete sayfası geçirdi.

Üniversitenin dönem birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümü öğrencisi Ali Kiracı'ya ödülünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Bolu Şubesi Başkanı Nesibe Uçar verdi. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, ödülü neden kendisinin vermediği konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı. Üniversite dönem birincisi Ali Kiracı ise konuşmasında sık sık ÇYDD'ye teşekkür etmesi dikkat çekti.
Törende konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, Türkiye'de birçok üniversitede siyasi kutuplaşmaların yaşandığını, ancak kendi üniversitelerinde yıllardır huzur ortamı olduğunu söyledi. Öğrencilerinin Atatürkçü ve çağdaş düşüncelerle ülkeye hizmet etmeleri için yetiştirildiğini belirten Prof. Dr. Akbıyık, bugün çeşitli fakülte ve yüksekokullardan 2 bin 235 öğrenciyi mezun etmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal da törende, rahmetli İzzet Baysal'ın kurduğu üniversitenin hükümetlere değil devlete hizmet ettiğini belirterek, ''Amcam, Bolu halkının kendisine gösterdiği sevgiyi kazandığı ödüllerden üstün tutuyordu. Onun için halkımızı ve gençlerimizin gözlerindeki sevgi her şeye bedeldi'' diye konuştu. Esas aldıkları tek çizginin çağdaş, laik, demokratik ve Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyete ulaşma çizgisi olduğuna işaret eden Baysal, ''Bu üniversitenin diğer üniversitelerden en önemli farkı, arkasında güçlü bir vakfın desteğinin bulunmasıdır'' dedi.

Ahmet Baysal "Başörtülü ailelerin törene alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki bir soruya "Onu tüm Türkiye değerlendirsin" şeklinde cevap verdi.
Bolu Valisi Ali Serindağ, Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, öğrenci velileri ve vatandaşların da katıldığı törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Katılmadı. Aladdin Yılmaz'ın Rektör ile Başbakan arasında AİBÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nin temel atma töreninde yaşanan krizinden dolayı mezuniyet törene katılmadığı belirtiliyor.

Kaynak : www.netgazete.com