BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.411,88
HABER /  DÜNYA

Profesörden 10 bin liralık 21 Aralık iddiası!

Prof. Dr. Osman Demircan, 21 Aralık'ta dünyanın yok olacağına inananlar ile 10 bin liralık iddiaya giriyor

Abone ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Astrofizik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, 21 Aralık'ta dünyanın yok olacağı iddiaları ile ilgili, 'Bilimsel kriterlere göre 20 Aralık neyse 21 Aralık da 22 Aralık da aynı olacak. 22 Aralık sabahı kalktığımızda göreceğiz ki her şey önceki gün gibi' dedi.

Demircan, yaptığı açıklamada, 21 Aralık'taki 'kıyamet senaryoları'nın bilimsel temellerinin olmadığını söyledi.

Bu konuda birçok farklı senaryo çizildiğini, senaryoların dünyanın sonunu ön gördüğünü ama bunların hiçbirinin bilimsel temeli olmadığına işaret eden Demircan, '21 Aralık astronomik olarak önemli bir gün. Gün dönümü. En uzun gece, en kısa gün. Ama bunun dışında böyle bir kıyamet senaryosu için ortada hiçbir belirti yok. Bilimsel temellere göre 20 Aralık neyse 21 Aralık da 22 Aralık da aynı olacak. 22 Aralık sabahı kalktığımızda göreceğiz ki her şey önceki gün gibi. Bunu çok emin olarak söylüyorum, bilim adamı olarak söylüyorum' diye konuştu.

10 BİN LİRASINA İDDİA

Prof. Dr. Osman Demircan, aksini savunanlarla iddiaya girmeye hazır olduğunu ifade ederek, 'İkna edemediğimiz için insanlarla iddiaya giriyorum. '10 bin lirasına da varım' diyorum. 10 bin lirayı da hazırladım. Hatta birçok kişi iddiaya girmek isterlerse kredi bulurum, yine öderim paralarını. Ama kaybedenler de bana ödesinler değil mi?' diye konuştu.

'Böyle bir şey olmayacak' diyen Demircan, şunları kaydetti:

'Öyle bir şey olacaksa eğer, bilimsel olarak biz neler olacağını önceden kestirebiliyoruz. Olay evrende ne kadar büyükse belirtileri de o kadar önceden ortaya çıkmaya başlıyor. Evrenin değişik noktalarını biz teleskoplarımızla izliyoruz. 100 milyon ışık yılı ötelerini gözlemleyebiliyoruz. Değişik köşelerdeki olayların nasıl geliştiğini, içerdikleri enerjiyi hesaplayabiliyoruz. Dünyayı yok edebilecek olayın gerçekleşebilmesi için içerdiği enerjinin ne olabileceğini tahmin edebiliyoruz. Mesela dünyanın içinden böyle bir şey kaynaklanacaksa trilyon ton mertebesinde bir maddenin yer değiştirmesi lazım. O yer değiştirmenin oluşturacağı belirtiler kendisini önceden gösterir. Ama şu anda böyle belirtiler yok. Dışarıdan gelecekse de böyle bir gök cisminin çok daha önceden, 1 yıl öncesinden gözlemlenmeye başlaması gerekiyor.'