BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

PKK'nın hedef seçtiği ünlü isimler

PKK'nın hedef seçtiği ünlü isimler

Farklı sesleri susturmak için hakaret, iftira, karalama yapan ve tehditler savuran pkk'ya kürt sanatçı ve aydınların cevabı, “asıl hain olan kendi halkını hedef alandır!” oldu.

PKK'nın hedef seçtiği ünlü isimler

Farklı sesleri susturmak için hakaret, iftira, karalama yapan ve tehditler savuran PKK'ya Kürt sanatçı ve aydınların cevabı, “Asıl hain olan kendi halkını hedef alandır!” oldu.

PKK'nın hedef seçtiği ünlü isimler

Nizamettin Eriç:Bir grup sanatçı ile Van halkı ile dayanışma konserleri düzenleyen Ariç'i örgüt ‘hain' ilan etti. Farklı sesleri susturmak için hakaret, iftira, karalama yapan ve tehditler savuran PKK'ya Kürt sanatçıların ve aydınların cevabı ise her defasında, “Asıl hain olan kendi halkını hedef alandır” yönünde oldu. Ariç da kendisini tehdit eden ve hainlikle itham eden örgüt ve örgüt yandaşlarına karşı ders niteliğinde cevap verdi: “Sanatçılar arasında olması gereken sanatsal alışveriş, sivil iletişimler, saygı, sevgi ve dayanışma ruhudur. Dünyanın neresinde Kürt müziğini tanıtabildiniz? Ama bunu yapabilecek ve yapan kapasiteye sahip olanların da neredeyse tümüne benzer fırsatlar kollayarak saldırdınız, beceriksizliğinizin üstünü de siyasetin şemsiyesi altına saklanarak örtmeye çalışıyorsunuz. 30 yıldır ne kazandırdınız Kürt müziğine?”

PKK'nın hedef seçtiği ünlü isimler

Şivan Perwer: Asıl siz hainsiniz Ariç'ın örgüte verdiği cevap ise Kürt sanatçı ve aydınların kendilerini tehdit eden ve hainlikle itham eden PKK'ya karşı kullandıkları cesur ifadeleri akıllara getirdi. Şivan Perwer'i hedef alan PKK'lılar tehditlerin yanı sıra Kürt sanatçının Hollanda konserini basmak istedi. Perwer, kendisini hainlikle suçlayan, tehdit eden ve saldıran PKK'ya “Eğer bir ihanetten söz edilecekse, asıl hain sizlersiniz” diyerek cevap vermişti. Kendisi hakkında ‘hain, ajan ve işbirlikçi' söylemlerine sert çıkan Perwer, “Sesimizi çıkartmadıkça saldırılan artıyor. Onları uyarıyorum: Yaptıklarınız ayıptır. Kimseyi hain ilan etmeye hakkınız yok” dedi. Youtube'da yayınlanan ‘İftiracılara cevabımdır' başlıklı videoda Kürtçe konuşan Perwer, “Bu zihniyet yıllarca yurtsever Kürt şahsiyetleri ve hareketlerine karşı sayısız suç işlemesine karşın bir tek gün halkımızdan özür dilemedi” hatırlatması yapmıştı.

PKK'nın hedef seçtiği ünlü isimler

Orhan Miroğlu: Tavrımı sürdüreceğim PKK sitesinde çıkan Toprak Cengiz imzalı bir haberde de, Yazar Orhan Miroğlu için, “Sözün özü böyle giderse kırmızı kalemle çekilen bir çizgi devreye girer! Miroğlu da, mortoğlu olur bu toprakların tarihinde!” deniyordu. Miroğlu, 7 Eylül 2010 tarihli köşesinde de, kendisini kimliği belirsiz bir kişinin ölümle tehdit ettiğini duyurmuştu. Uzun yıllar Diyarbakır Cezaevi'nde kalan Miroğlu, Musa Anter'in 20 Eylül 1992′de Diyarbakır'ın Seyrantepe Semti'nde uğradığı ve yaşamını yitirdiği silahlı saldırıda ağır yaralanmıştı. Miroğlu, tehdit ve saldırılara karşı şu cevabı veriyordu: “PKK kendisinin dışında, Türkiye bu tarihi dönemeçten geçmeye çalışırken Kürt sorunu ile ilgili tartışmalara çok katılmasını istemiyor. Bu konudaki fikirler başta Öcalan, PKK çevrelerini rahatsız ediyor. Şiddete karşı bir tavır olarak, şiddetin geçerli bir yol olmadığını görmek bakımından benim ortaya koyduğum tavır önemlidir ve bu tavrımı sürdüreceğim.”