BIST 9.558
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,76
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar Cizre'de saldırdı! Şehitler var

ŞIRNAK 'ın Cizre ilçesinden gelen son dakika haberlere göre PKK'lılar tarafından güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi. Yine Sondakika haberlerine göre saldırıda bir asker ve bir polis şehit oldu.

Abone ol

ŞIRNAK 'ın Cizre ilçesin PKK'lılar roketatarla saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan 3 özel harekat polisinden biri ile 2 uzman çavuş biri şehit oldu.

 Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde hendek operasyonunu sürdüren güvenlik güçlerine roketatarla saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Cudi Mahallesi'nde bir evin bodrum katında bulunduğu ileri sürülen yaralıların alınmasına için operasyon düzenlendi. Bu sırada ikametten güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı yapıldı.

1 ASKER 1 POLİS ŞEHİT

Saldırıda yaralanan 2'si asker 3 özel harekat polisinden 1 asker ve 1 polis şehit oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada da bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, açılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılması ve bölgede bulunduğu iddia edilen yaralıların alınarak hastaneye sevk edilmesine yönelik yapılan operasyon sırasında 5 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, güvenlik görevlilerinin bölgedeki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğü kaydedildi.

22 PKK'I ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, 22 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, 29 ve 30 Ocaktaki önemli yurtiçi olaylarla ilgili bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonların başladığı günden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 500'ü buldu.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Cizre'de 10 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 62 fişek,1 şarjör, 1 el bombası, 6 tabanca, 153 tabanca fişeği, 4 şarjör, 4 av tüfeği ve buna ait 69 fişek ele geçirildi.

Sur'da devam eden operasyonda ise 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 149 olduğu Sur'da, 3 el yapımı patlayıcı imha edildi. Iğdır'da bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen bir şahıs gözaltına alındı.

Suriye'deki çatışma alanlarından kaçan terör örgütü PYD mensubu iki terörist, Kapı Hudut Karakolu'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.