BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
GÜNCEL

PKK'lı teröristten 'bomba' itirafı

7 bombalı araçla saldırı planladıkları iddiasıyla tutuklanan 5 kişiden üniversite öğrencisi İhsan O, ifadesinde, aldığı eğitim ve örgütün yapısıyla ilgili çarpıcı bilgiler aktardı.

Adana Emniyet Müdürlüğünün, terör örgütü PKK'nın kentte bombalı saldırı yapılacağı istihbaratı üzerine eylül ayında düzenlediği operasyonda yakalanan 5 terörist arasındaki Dicle Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi İhsan O'nun (19) emniyetteki ifadesinde, eylem hazırlığıyla ilgili tüm detayları anlattığı oraya çıktı.


İhsan O. ifadesinde, üniversite eğitimi için Diyarbakır'da olduğu sırada yurttaki oda arkadaşına PKK'ya insanların nasıl katıldığını sorduğunu, onun da kendisine DBP ve HDP binalarını tarif ederek buraların terör örgütüne eleman gönderdiğini anlattığını ileri sürdü.


DBP il binasının yerini öğrenerek partiye gittiğini aktaran İhsan O, "Oradaki şahıs isteğimi öğrenince 'sen ajan mısın kardeşim git işine' diyerek beni gönderdi. Ben kırsala gitme amacımdan vazgeçmediğim için haftada bir kez partiye gittim. Şahıs ikna oldu." dedi.

Sitene Ekle
Etiketler