BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83

PKK'daki çöküş ve paniği anlattılar! İyi ki teslim olmuşum

PKK'daki çöküş ve paniği anlattılar! İyi ki teslim olmuşum

Şırnak'ta teslim olan PKK'lı 3 kadın teröristten ikisi, terör örgütünün iç yüzünü, Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere örgüte vurulan darbeleri sonrası yaşanan çöküş ve moral bozukluğunu anlattı...

PKK'daki çöküş ve paniği anlattılar! İyi ki teslim olmuşum

ŞIRNAK'ta teslim olan PKK'lı 3 kadın teröristten ikisi, terör örgütünün iç yüzünü, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere başarılı operasyonlarla örgüte vurulan darbeyi anlattı. Teslim olan G.B, "Örgüt Afrin'de büyük bir kırılma yaşadı, büyük bir moralsizlik yaşandı. Kaybetme korkusu var. Çünkü herkes biliyor ki artık örgüt kaybedecek" dedi.

PKK'daki çöküş ve paniği anlattılar! İyi ki teslim olmuşum

6 AYDA 103 TERÖRİST TESLİM OLDU... TSK'nın yurt içi ve yurt dışında yaptığı başarılı operasyonlarla ülkenin huzur ve güvenliğini bozmak amacıyla hedef tanımaz saldırılar gerçekleştiren PKK'lı teröristlere göz açtırılmıyor. Kararlılıkla yürütülen operasyonlarla yerleşim yerleri teröristlerden temizlenirken, kırsaldaki operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Sadece Şırnak'ta son 6 ayda 41 terörist etkisiz hale getirilirken, teslim olanların sayısı 103'e yükseldi. Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet gösteren G.B (18), G.K (24) ve Z.E (24) önceki gün güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak İl Jandarma Komutanlığında işlemleri süren kadın teröristler, güvenlik güçlerinin kararlı operasyonları sonucu terör örgütünde yaşanan paniği anlattı.

PKK'daki çöküş ve paniği anlattılar! İyi ki teslim olmuşum

'GERÇEKLERİ GÖRDÜM; PİŞMAN OLDUM'... Teslim olan teröristlerden G.B, 14 yaşında terör örgütüne katıldığını, 4 yıl örgüt adına faaliyet gösterdiğini belirterek, bu süreçte çok büyük zorluklar yaşadığını anlattı. Teröristlerin dağda çektirdiği fotoğraf ve görüntülerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren G.B, şöyle konuştu: "O pozları verenler samimi değil. Çünkü her şey öyle değil. Özellikle geçen yıl Besta'da bir intihar yaşandı, o intihar beni çok etkiledi. Çünkü örgütü eleştiremiyorsun, bir yanlış varsa dile getiremiyorsun. Bu nedenle kendi canından bıkan insanlar oluyor. Gerçekleri gördüm pişman oldum. Oraya giden herkes pişman oluyor. Alt üst ilişkilerinde yönetim her istediğini yapıyor, haktır ama yapıya yaptırtmıyor. Yönetim yapınca kimse onlara bir şey demiyor kendilerini kamufle ediyor ama biri yapınca kıyametler kopuyor."

PKK'daki çöküş ve paniği anlattılar! İyi ki teslim olmuşum

'TESLİM OLMASINLAR DİYE İŞKENCE FİLMİ SEYRETTİRİYORLAR'... Kendilerine işkence içerikli filmler izletildiğini anlatan G.B, "Benim gibi teslim olmak isteyenler çoktur. Açlık var, susuzluk var, yani zorluk var. Bunları görünce bunları daha iyi tanıyınca kaçmak istedim. Baskı var. Orada duyguların önü kapatılmış" ifadesini kullandı.