BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  DÜNYA

Peşmerge ve ÖSO YPG komutasında savaşacak!

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Kobani'ye ulaşan Peşmerge güçleri ve ÖSO’nun YPG komutasında olacağını söyledi.

Abone ol

PYD Eş Genel Başkanı Asya Abdullah Peşmerge’nin ve ÖSO’nun Kobaniye geçişini İMC TV’ye değerlendirdi. Abdullah, Peşmerge ve ÖSO’nun YPG komutasında olacağını söyledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Genel Başkanı Asya Abdullah Peşmerge’nin Kobani’ye geçişini Banu Güven’le Artı Haber’e değerlendirdi.

PEŞMERGE HABUR'DAN BÖYLE GEÇTİ...

Asya Abdullah şu değerlendirmelerde bulundu:

"KOBANİ DİRENİŞİ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ"

“Şimdiye kadar Kobani’de yürütülen direniş hem Halk Savunma Birlikleri (YPG)/ Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) açısından hem de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) açısından birçok denge’yi değiştirdi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Kobani’de direniş nedeniyle çok büyük darbe yedi. Tabiki bu yeni yardımlar da bu dengeyi daha çok değiştirecektir.

"KOBANİ'YE GELEN GRUPLAR YPG KOMUTASINDA OLACAK"

“YPG ile ÖSO arasında bir ittifak anlaşması yapıldı. Kobani’ye gelen ÖSO’lu gruplar daha önce Kobani’ye gelmek istediklerini açıklayan gruplar.

“Kobani’ye gelecek olan gruplar YPG’nin komutası altında olacaklar. Ama YPG ve ÖSO’nun ortak bir çalışması var Kobani’de bu nedende ortak bir şekilde koordineli bir çalışma yürütülecek.”

ABD ÜNİFORMALI PEŞMERGE

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin, PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD'nin kontrolündeki Kobani'de IŞİD güçlerine karşı savaşmak için gönderdiği 150 kadar Peşmergenin 84'ünün gece yarısından sonra uçakla Şanlıurfa'ya gelmesinin ardından, karadan yola çıkan grup da bu Sabah habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Geçiş sırasında bir peşmergenin üniformasındaki ABD bayrağı ve 'U.S Army' (Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri) yazısı dikkatlerden kaçmadı. 

fft16_mf4922651.jpeg

untitled-1.20141029204604.jpg

PEŞMERGE DOKTORU: KÖTÜ MUAMELE GÖRÜYORUZ

Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan peşmerge doktoru, “Kürt yetkililere sesimizi duyurmanızı umut ediyoruz, zira Türkiye’de hoş olmayan bir muamele görüyoruz” dedi Hava yoluyla dün gece Peşmerge grubu ile birlikte Urfa’ya, oradan da Suruç ilçesine geçen Dr. İzettin Temo Rûdaw’ı telefonla arayarak, gittiklerinden beri hoş olmayan bir muamele gördüklerini söyledi.
 
Rudaw'ın haberine göre Türkiye saatiyle 01.00’da Urfa GAP Havalimanı’na ulaştıklarını belirten Dr. İzettin Temo, Erbil’de Türk yetkililerin kendilerine peşmerge kıyafeti ve silahla gitmelerinin mümkün olmadığını, sivil kıyafetle gitmeleri gerektiğini söylediğini anlattı.
 
Otobüsle Suruç’ta gönderildiklerini aktaran Temo, şunları söyledi:
 
“Yerleştirildiğimiz yerde hiçbir şey yok. Elimizi yıkamak için bir kalıp sabun bile yok, lavabo yok. Kötü yemek veriyorlar. Kendimizi burada mahkum gibi hissediyoruz. Dışarıyla bağlantımız yok. Mecburen silahlarımızın bize ulaşmasını bekliyoruz. Silahların bize ulaştırılması, Kobani’ye gidişimizi geciktiriliyor”
 
Temo ayrıca, Türk askerleri tarafından kötü muamele gördüklerini, halkın peşmergeyi karşılamasına kızgın olduklarını söyledi.
 
Dr. İzzettin Temo, Kürt yetkililerin bir an önce kendilerine ulaşıp onları maruz kaldıkları bu kötü muameleden kurtarmalarını istedi.
 
Peşmerge Bakanlığı’ndan konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.