BIST 9.933
DOLAR 32,47
EURO 34,75
ALTIN 2.441,87
HABER /  DÜNYA

Peşmerge dehşeti gördü IŞİD'in ardından...

Peşmerge Sincar Dağı'ını 4 ay sonra IŞİD'ten geri aldı. Nüfusunun büyük bir kısmı Ezidi olan Sincar'da IŞİD ardından toplu mezarlar bulundu.

Abone ol

IRAK'ın kuzeyindeki Musul'un Şengal (Sincar) ilçesinde,terör örgütü IŞİD militanlarının öldürdüğü 70 Ezidiye ait cesedin bulunduğu önesürülen bir toplu mezar ortaya çıkarıldığı bildirildi.

Aanadolu Ajansı'na konuşan Yezidi aktivist Lokman Mirza, "Peşmerge güçleri Sincar'ın 35 kilometre kuzeydoğusundaki Hirdan köyü yakınında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 70 Yezidiye ait cesedin olduğu toplu mezar buldu" dedi.

Peşmerge güçlerine köye girişleri sırasında eşlik ettiğini aktaran Mirza, ilk belirlemelere göre cesetleri bulunan kişilerin kurşunlanarak öldürüldüğünün ve kıyafetlerinden Ezidi olduklarının anlaşıldığını belirtti.

Olay henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

sincar-isid-toplu-mezar.jpg

Peşmerge güçlerinin bugün terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Şengal ilçesini ele geçirmesinin ardından ilçe merkezine girdiği bildirilmişti. Ezidi nüfusuyla bilinen Şengal ilçesi peşmerge güçlerinin 3 Ağustos'ta çekilmesiyle IŞİD'in eline geçmişti.