BIST 10.172
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.386,77
HABER /  DÜNYA

Paris'te yeni rehine krizi yürekler ağza geldi

Fransa'nın başkenti Paris'te bugün yeni bir rehine krizi yaşandı. Bir postanedeki rehin alan silahsı saldırgan daha sonra teslim oldu.

Abone ol

Fransız haber ajansı AFP, Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeyinde de Gaulle Bulvarı'nın üzerinde posta ofisinde çok sayıda rehine olduğunu bildirdi.

Kalaşnikoflu ve bombalı bir saldırganın Paris'teki posta ofisinde en az 3 kişiyi rehin aldığı belirtildi.Polis helikopterleri bölgenin üzerinde alçak uçuş yaptı.

İlk edinilen bilgilere göre olayda terör şüphesi bulunmadığı kaydedildi. Bu arada posta ofisinde rehineleri elinde tutan kişilerin, posta ofisine doktor istediği de iddia edildi.

Fransız gazetesi Le Figaro'ya göre ise rehine ile pazarlıkların başladığı ve rehinelerden birkaçının serbest bırakıldığı iddia edildi.

paris-son-dakika-postane-rehine-.jpg 

RTL Radyosu, daha önce küçük suçlardan sabıkası olan şüphelinin polise kendisinin haber verdiğini bildirdi.

TSİ 15:50 civarında silahlı saldırgan ve polis arasındaki pazarlık sona erdi ve saldırgan polise teslim oldu. Rehinelerin yara almadan serbest kaldığı öğrenildi.

fransa-yeni-rehine-krizi-postane-baskini.jpg 

BUGÜN İKİNCİ ALARM 

Sabah saatlerinde de Paris'teki Gare de l'Est tren garı bomba ihbarı nedeniyle ulaşıma kapatılmış ve tahliye edilmişti. Yaklaşık 2 saat sonra ulaşıma açılan garda, paniğe, unutulan bir valizin neden olduğu belirtilmişti.

paris-son-dakika-postane-rehine.jpg

Paris'te 7 Ocak'ta başlayan ve üç gün ard arda devam eden üç ayrı terör saldırısında 17 vatandaş hayatını kaybetmiş, polisin düzenlediği operasyonlarda üç terörist ölü ele geçirilmişti.

Bugün sabaha karşı ise geçen hafta yaşanan saldırılarla ilgili Paris ve çevresinde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alınmıştı.