BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Pantolonu çalındı haberi yok!

4 çocuğunu 4 dakikada öldürdü! Pantolonu çalındı haberi yok! Kontör hırsızlarının yeni yöntemi!

Abone ol

En küçüğü 4 aylık, en büyüğü 2 yaşında, 4 kardeşi de babaları köprüden teker teker attı. 4 dakika süren korkunç olaydan sonra arabasına tekrar bindi, gaza basıp, hiçbir şey olmamış gibi evine döndü.

İnanılmaz olay 2008 yılının Ocak ayında yaşandı. ABD'nin Alabama eyaletindeki Mobile kentinde yaşayan Vietnam göçmeni Lam Luong (38), en küçüğü 4 aylık, en büyüğü 2 yaşında, 3'ü kendi öz evladı, biri ise 23 yaşındaki eşi Kieu Phan'in ilk evliliğinden olan 4 çocuğunu da arabaya doldurup yola çıktı. Eyalet sınırındaki Dauphin Island Köprüsü'ne vardığında aniden arabayı durdurdu ve çocukları, 25 metre yükseklikteki köprüden teker teker alttan geçen nehre attı.

İDAMA MAHKUM EDİLDİ

Olaydan sonra polise telefon açıp çocuklarının 2 Asyalı kadın tarafından kaçırıldığını söyleyen Lam Luong'un yalanı kısa süre sonra ortaya çıktı. Çocuklarını topluca öldüren Lam Luong geçen Mart ayında çıkarıldığı mahkeme tarafından suçlu bulunarak zehirli iğneyle idama mahkum edildi.

ÇOCUĞUNUN FOTOĞRAFLARIYLA CEZA ÇEKECEK

Mahkeme kararında idam gününe kadar, soğuk kanlılıkla öldürdüğü çocuklarının fotoğraflarının, hücresinin duvarına asılması şartı yer aldı. Her gün, her an, öldürdüğü evlatlarının fotoğrafına bakma cezasını da böylece çekmesi uygun görülen Lam Luong ise mahkemede, avukatının "Müvekkilim aslında aylardır işsiz, bunalımdaydı" şeklindeki savunmasını da reddetti ve çocuklarını, eşiyle kavga ettikten sonra öldürmeye karar verdiğini soğuk kanlılıkla söyledi.

KONTÖR DOLANDIRICILARININ YENİ YÖNTEMİ

 

[PAGE]

Kontör dolandırıcılarının tuzaklarında kullandığı yeni yöntem, `Ergenekon' adıyla bilinen soruşturma oldu. İzmir'de 69 yaşındaki Mehmet Büyükkaan, bu yöntemle arayan kişiye inanıp, kendisine verdiği telefon numaralarına 533 TL değerinde kontör gönderdiğini, daha sonra yaptığı araştırmada dolandırıldığını anladığını söyledi.

TELEFONUNUZ ERGENEKON ÜYELERİNCE KOPYALANMIŞ

Çeşitli numaralardan vatandaşları arayarak, "Albay'ın eşine tacizde bulunmuşsunuz", "Savcı'yı tehdit etmişsiniz" gibi bahanelerle kontör isteyen dolandırıcılar, son günlerde, `Ergenekon' adıyla bilinen soruşturmayı kastederek, "Ergenekon terör örgütü üyelerince telefonunuz kopyalanmış" diye korkutarak emellerine ulaşmaya başladı.

KONTÖR GÖNDERİN SORUNU HALLEDELİM

Yeni yeni kullanılmaya başlayan bu yöntemin kurbanlarından biri de İzmir'deki Atatürk Mahallesi'nde oturan 69 yaşındaki Mehmet Büyükkaan oldu. Dün, saat 08.00 sıralarında karakola giden Büyükkaan, evde otururken, telefonunun çaldığını, açtığında tanımadığı kişinin, "Ergenekon terör örgütü üyelerince telefonunuz kopyalanmış. Kötü amaçlarla kullanılabilir. Sorunun giderilmesi için kontör gönderin" dediğini anlattı.

Büyükkaan, kişinin söylediklerine inanıp, kendisine verdiği telefon numaralarına 533 TL değerinde kontör gönderdiğini, daha sonra yaptığı araştırmada dolandırıldığını anladığını söyledi. Büyükkaan'ın şikayeti üzerine harekete geçen polis, dolandıran kişi veya kişilerin bulunması için geniş çaplı araştırma başlattı.

PANTOLONU ÇALINDI HABERİ YOK 

[PAGE]

Adana'da, park halindeki kamyonunda uyuyan bir şoförün pantolonu çalındı. Olay, Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde meydana geldi.

MESAİNİN BAŞLAMASINI BEKLERKEN UYUDU

İddiaya göre Şükrü D. (43), gece geç saatlerde 37 AL 887 plakalı kamyonuyla D-400 karayolu üzerindeki bir fabrikaya kereste getirdi. Yükü boşaltmak için mesainin başlamasını bekleyen kamyon şoförü, fabrikanın önüne park ederek içerisinde uykuya daldı.

HIRSIZLAR PANTOLONU ÇALDILAR

Bu esnada kimliği belirlenemeyen ve 3 kişi olduğu bildirilen hırsızlar, kamyonun camını açarak içinde çeşitli banka kartları, cep telefonu ve bir miktar da para bulunan pantolonu çaldı. Uyandığında çıkardığı pantolonunun olmadığını fark edince durumu polise bildirilen Şükrü D., şikayetçi olmak üzere polis merkezine başvurdu. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.