BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özkök Çölaşan'ı rahatlattı

Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün dünkü açıklamasına en çok sevinenlerin başında Hürriyet yazarı Emin Çölaşan vardı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Emin Cölaşan Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün emekliye ayrılacağını açıklamasına çok sevindi. Çölaşan köşesinde 'rahatlatan açıklama' başlığı ile bu memnuniyetini dile getirdi.

-Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök adına dün Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama iyi oldu. Hep birlikte birinci ağızdan duymuş olduk ki, Özkök normal zamanda, yani gelecek yıl 30 Ağustos’ta emekli olacaktır. Bu tarihten sonra görev süresinin uzatılmasına ilişkin bir düşüncesi ve beklentisi yoktur.

Bu demektir ki, hükümetin böyle bir hazırlık içinde olmasına bile izin vermeyecektir.

Ayrıca emekli olduktan sonra herhangi bir siyasi oluşumun içinde olmayı ve siyasi bir görev almayı düşünmemektedir.

Bunun anlamı, 2007 yılının mayıs ayında TBMM tarafından yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde aday gösterilmek istense bile kabul etmeyeceğidir.

Özkök’ün dünkü sözlerini senet kabul ediyoruz.

***

Burada Korkut Özal, Fethullah Gülen gibi bazı şahıslarla birlikte İslamcı gazete ve televizyonları da bir kez daha uyarmak gerekiyor. Belli isimleri kullanarak, içinde yaşadıkları sırça köşklerden demeçler vererek ve Hilmi Özkök’ün arkasına sığınarak TSK’yı daha fazla yıpratmaktan artık vazgeçsinler.

Bu hususu Özkök bile kabul ediyor. Dünkü yazılı açıklamada aynen şu ifade yer alıyor:

‘İçinde yaşadığımız kritik dönemde Sayın Genelkurmay Başkanı, şahsına yöneltilen haksız eleştiri ve temelsiz iddiaları ortaya atanlara, esasen TSK’yı yıpratmakta olduklarını bir kez daha hatırlatmakta ve bunları yapanları sağduyulu davranmaya davet etmektedir.’

Özkök’ün sırtından siyaset yapıp ona sahip çıkmaya kalkışanlara bu sözler ders olsun!