Özel’den maden faciası sonrası tepki: “Kolay ölümler ülkesi olmaktan kurtulmak istiyoruz”

Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel açıklama yaptı.

Özel’den maden faciası sonrası tepki: “Kolay ölümler ülkesi olmaktan kurtulmak istiyoruz”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu. Madenlerde yaşanan ölümlere ve iş güvenliği sorunlarına tepki gösteren Özel, önlenebilir kazaların ve iş cinayetlerinin sona ermesi gerektiğini vurguladı.

“ÇOK CANIMIZI YİTİRDİK, ÇOK YUVAYA ATEŞ DÜŞTÜ”

Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden emekçilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Maden ocaklarında çok canımızı yitirdik, çok yuvaya ateş düştü. Artık, gelişmiş ülkelerin geride bıraktığı önlenebilir kazaların, iş cinayetlerinin yaşandığı, ‘kolay ölümler ülkesi’ olmaktan kurtulmak istiyoruz. Madencilerin iş güvenliğinin sağlandığı, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.”