BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Özel Harekatçı polis baskını anlattı

Musul'da 49 diplomat ve polisin, aileleriyle birlikte rehin alan IŞİD militanlarının başkonsolosluk baskınının detayları ortaya çıktı.

Abone ol

Musul Konsolosluğu'nda görevli bir özel harekat polisi, IŞİD baskınını bir forum sitesinde anlattı: Biz çatışacaktık, iki saat direndik. Ama Ankara 'Kimseyi göz göre göre kaybedemeyiz' emri verdi

IŞİD'in İrak'ın Kuzey kenti Musul'u ele geçirmesi sırasında Türk Konsolosluğu'nu basarak 15'i diplomat 49 Türk vatandaşını rehin alması olayının ayrıntıları netleşmeye başladı. Ayrıntılar bugün Vatan gazetesinin manşetinde Mehmet Ali Demir imzasıyla yer aldı.

Özel Harekat Polislerinin kendi aralarında haberleştiği forum sitesinde konsoloslukta çalışan bir özel tim görevlisi baskın anını şöyle anlattı:

4 TANKIN NAMLUSU BİNAYA ÇEVRİLİYDİ

Irak Şam İslam Ordusu militanları salı akşamı binayı sardı. 900 militan önceki gün 12:00'de kapıya dayandı. Havan, doçka ve bixi ağır makineli silah, rpg roketleri vardı.  Irak ordusundan çaldıkları 4 tankın namlusu binaya çevriliydi. 30 özel harekatçı kapıyı açmadı. Çatışmaya hazırlık için hakim noktalara keskin nişancılar konuşlandı.

SİLAHLARI TESLİM ETMEDİLER

Konsolosluktaki diplomat ve çocuklar güvenli yere alındıktan sonra Ankara'ya 'Mermimiz bitene kadar çatışacağız' notu geçildi. Dışişleri personellerimizi göz göre göre kaybedemeyiz diyerek çatışmama emri verdi.

Özel harekatçılar, kapıları iki saat açmadı. Pazarlıktan sonra içeri giren IŞİD'çiler, ağır silahları topladı. Beylik tabancalarını teslim etmeyen özel harekatçılar, tutuldukları otele kendi kullandıkları ciple gitti.