BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

Otomotivde yüz güldüren kampanya

Otomotivde yüz güldüren kampanya

Otomotivde 1.6 litre ve altı otomobillerin ötv oranlarının yüzde 37’den 40’a çıkartılmasıyla birlikte meydana gelen yaklaşık bin liralık fiyat farkına karşılık firmalar ‘ötv bizden’ kampanyalarını devreye soktu. 3 puanlık ötv artışının, otomobil satışlarını yüzde 10 civarında düşüreceği kabul...

Otomotivde yüz güldüren kampanya

Otomotivde 1.6 litre ve altı otomobillerin ÖTV oranlarının yüzde 37’den 40’a çıkartılmasıyla birlikte meydana gelen yaklaşık bin liralık fiyat farkına karşılık firmalar ‘ÖTV bizden’ kampanyalarını devreye soktu. 3 puanlık ÖTV artışının, otomobil satışlarını yüzde 10 civarında düşüreceği kabul edilse de pek çok otomobil firması ellerindeki stoğa bağlı olarak vergiden kaynaklanan farkı eylül ayı sonuna kadar karşılayacağını açıkladı. ÖTV artışına karşı kampanya silahını çeken markalar şöyle:

Otomotivde yüz güldüren kampanya

Ford, Resmi Gazete’de 22 Eylül itibarı ile yayınlanan 1600 cc altı motora sahip araçların ÖTV artışını kendisi karşılayacak. Otomobil sahibi olmak isteyenleri destekleyen Ford, ayrıca Eylül ayına özel kampanya ile günde sadece 19 TL’den başlayan fiyatlarla Ford araç sahibi olma fırsatı sunarken, cazip Ford Options kredi avantajı da sağlıyor.
Otomotivde yüz güldüren kampanya

Toyota,motor silindir hacmi 1600 cc’ye kadar olan araçlara yönelik olarak yüzde 40’a yükseltilen ÖTV artışını Eylül ayı sonuna kadar fiyatlarına yansıtmama kararı aldı.3 puanlık ÖTV artışından etkilenecek olan modelleri için Eylül ayı sonuna kadar sabit fiyat garantisi veren Toyota, kampanya fiyatlarıyla satışlarına devam ediyor.
Otomotivde yüz güldüren kampanya

Citroen, binek araçlardaki ÖTV artışından doğan fiyat farkını ürünlerinin fiyatlarına yansıtmadı.