BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  GÜNCEL

ÖSS'de yanlış sorular mahkemelik

Diyarbakır Hedef Dersanesi Matematik öğretmenleri, geometri alanında sorulan üç sorunun yanlış olduğunu ve ÖSYM tarafından iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Diyarbakır Hedef Dershanesi Matematik Zümresi öğretmenleri, geometri alanından sorulan 30, 31 ve 32. sorularda “doğrusal” olduğunun söylenmemesinden dolayı sorunun yanlış olduğunu ve ÖSYM tarafından iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Dershane öğretmenlerinden Serdar Özdemir, soruların iptal edilmemesi halinde mahkemeye başvurup öğrencilerin haklarını arayacaklarını söyledi. Sorunun birden fazla cevabının olduğunu ve öğrencilerin bu sorularla uğraşıp vakit kaybettiğini belirten Özdemir, “Sorularda geometrik açılar arasındaki kısımların doğrusal olduğu belirtilmemiş. Bu yüzden soruların iptal edilmesi gerekiyor. Öğrenciler, bu sorular yüzünden mağdur olmuştur.” dedi. Ayrıca Türkçe bölümünde yer alan 18'inci sorunun kökünde yer alan 'adlaşmış bir sıfat' ifadesinin yanlış kullanıldığı bildirildi. Zirve Dergisi Türkçe yazarlarına göre, ismin yerini tutan zamirler için ‘adlaşmış sıfat' ifadesi kullanılması doğru değil. Yazarlar, adlaşmış sıfat'ın niteleme sıfatları için kullanıldığına değindi. Sorunun öğrencileri yanlış yönlendirdiği bildirildi.

Kaynak:

mah