BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,80
GÜNCEL

'Örümcek işçi' bu kadarına da pes dedirtti

Şişli Teşvikiye’de 6 katlı bir binanın iskelesinden hiçbir güvenlik önlemi almadan adeta akrobasi hareketleriyle tehlikeli bir şekilde aşağıya inen “Örümcek işçi” bu kadarına da 'pes' dedirtti.

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Beylikdüzü ve Mecidiyeköy’de 10 katlı bir binanın dış cephesine kurulan iskelenin üzerinde hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışan işçilerin ardından Şişli Teşvikiye’de de hayrete düşüren bir görüntü ortaya çıktı. 6 katlı bir binanın dış cephesine kurulan iskeleden halat, kask ve koruyucu kıyafet giymeden tehlikeli bir şekilde aşağıya inen “örümcek işçi” bu kadarına da “pes” dedirtti. Akrobasi hareketleriyle aşağıya inerek yürekleri ağza getiren işçinin iskelesinin demirlerine tutunarak indiği o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 


Görüntünün ortaya çıkmasının ardından işveren ve çalışanlara uzmanlardan uyarılar geldi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, iş kazalarına önleme konusunda alınan önlemlerin istenilen düzeyde olmadığını belirtti. Kaya, “Bunların en önemli nedenlerinden biri eğitimsizlik diğeri de toplumumuz da yerleşik kanaat olan ‘bana bir şey olmaz’ mantığıdır. Dolayısıyla çalışanlara temel olarak iş güvenliği ve kazalarıyla ilgili eğitim verilmediği sürece bu kazaların önüne geçilmesi mümkün değildir” dedi.

Sitene Ekle
Etiketler