BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  DÜNYA

Onlar tekerlekli sandalye güzelleri

Tayland'da her on yılda bir düzenlenen Miss Wheelchair Thailand'da tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş genç kızlar yarıştı.

Abone ol

2002 yılında başlayan Miss Wheelchair Thailand güzellik yarışmasının ikincisi Bangkok'ta düzenlendi. Thammasat Üniversitesi öğrencisi olan 21 yaşındaki Pattarawan Panitcha yarışmada birinci seçildi ve güzellik tacının sahibi oldu."Jüri birinci olduğumu açıkladığında çok yorgundum ve de hayli heyecanlanmıştım. Bütün engelli insanların sesi ve yüzü olmak bana şeref verecektir. Ve bu organizasyonda emeği ve yardımı olan herkese bütün sponsorlara teşekkür ediyorum, bizimde diğer insanlar gibi yeteneklerimiz olduğunu gösterebilmemiz için bize fırsat verdiler" diyerek heyacanını ve sevincini dile getiren tekerlekli sandalye güzeli, 5 yıl önce 16 yaşındayken geçirdiği bir trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu buruk bir ses tonuyla anlattı.

2012 tekerlekli sandalye güzeline tacını 2002 yılındaki ilk yarışmada birinci olan Thidarat Duangthai giydirdi. Duangthai İnsanların dikkatlerini engelliler üzerine çektiği için bu yarışmanın ayrı bir değeri olduğunu ve yarışmanın daha sık yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Tayland Fiziksel Engelliler Vakfı başkan vekili ve güzellik yarışması jürisi Boonyam Saojan fiziksel engellilere sosyal hayata tutunmaları ve hayattan zevk almaları için bir şans verilmesi gerektiğini söyledi.

Tayland Fiziksel Engelliler Vakfının organize ettiği yarışma insanların engellilerin yaşadıkları sorunlardan daha çok haberdar olması için düzenleniyor.