BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46

Ömrü uzatan 12 yiyecek

Ömrü uzatan 12 yiyecek

Betakarotenbetakaroten a vitamininin öncü maddesi, çok güçlü bir antioksidan. sarı turuncu meyve ve sebzelerin çoğunda buluyor. örneğin havuç ve kayısı bunların en önemlileri.

Ömrü uzatan 12 yiyecek

Betakaroten

Betakaroten A vitamininin öncü maddesi, çok güçlü bir antioksidan. Sarı turuncu meyve ve sebzelerin çoğunda buluyor. Örneğin havuç ve kayısı bunların en önemlileri.

Ömrü uzatan 12 yiyecek

Probiyotikler

Yoğurt mucizesinin temel nedenlerinden biri de onun probiyotik bakterilerden zengin oluşudur. Probiyotik bakteriler bağışıklığı güçlendirir. Kolesterolü, şekeri dengeler. Kilo kontrolünü destekler. Yoğurt her gün düzenli olarak yenilmesi gereken bir besin. Ayrıca en çok tavsiye edilen içecek. Kefirde de bol miktarda probiyotik güç var. Yani yoğurda, ayrana, kefire biraz daha ağırlık vermekte yarar var.

Ömrü uzatan 12 yiyecek

Likopen

Kırmızı mucize olarak bilinen bu doğal antioksidan kanserden damar sertliğine pek çok soruna çare olarak gösteriliyor. Cilt yaşlanmasını geciktirdiği de doğru. En çok bulunduğu besinlerin başında domates ve domates ürünleri (salça, domates suyu) geliyor. Her gün bir pişmiş domates yemek bu nedenle son derece akıllıca. Kayısı, karpuz ve pembe greyfurtta da likopen bulunuyor.

Ömrü uzatan 12 yiyecek

Kapsaisin

Son yıllarda önemi daha bir anlaşılan kapsaisinin metabolizmayı hızlandırdığı, kolesterol seviyesini az da olsa azalttığı, iltihabi süreçleri baskıladığı kanıtlandı. Kırmızıbibere acısını veren madde de aynı kimyasal. Kırmızı acı biber bu nedenle tavsiye ediliyor