BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

OHAL ne zaman kaldırılacak? Bakan Akdağ açıkladı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, OHAL'in ne zaman kaldırılacağına ilişkin, 'Biz FETÖ'nün artık başını kaldıramayacağından emin olduğumuzda OHAL'i kaldıracağız.' dedi.

Recep Akdağ, Erzurum'daki Yakutiye Medresesi'nde Habertürk TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erzurum'un milli duruş gibi bir özelliğinin bulunduğunu, bu şehrin halkının bu milli duruşu temsil eden partilere çok büyük teveccüh gösterdiğini belirten Akdağ, "Cumhur ittifakı inşallah Erzurum'da 6 milletvekilini alacak. Kanaatim seçim ilk turda sonuçlanır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden yeni sistemin Cumhurbaşkanı olarak seçilir ve yola devam ederiz. Cumhur ittifakı güçlü bir temsille inşallah yerini alacak. Meclis'te çoğunluğu elde etmek ana hedefimiz." diye konuştu.

Hükümetin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i usulüne uygun istemediği yönünde söylemlerin olduğunun hatırlatılması üzerine de Akdağ, şu değerlendirmede bulundu:

OHAL'İ KALDIRACAKLARINI SÖYLÜYORLAR: "Sayın Muharrem İnce ABD'nin sesi gibi konuşuyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Amerika'nın, FETÖ'nün sesi gibi konuşuyorlar. OHAL'i kaldıracaklarını söylüyorlar. Türkiye'de OHAL'in kaldırılmasını FETÖ, PKK, DEAŞ ve bu örgütleri kendi ülkelerinde besleyen bazı Avrupalı ülkeler istiyor. Hiçbir vatandaş OHAL'i hissediyor mu, OHAL'i hissedenler teröristlerin yanında duranlar.

FETÖ'NÜN BAŞINI KALDIRAMAYACAĞINDAN EMİN OLDUĞUMUZDA OHAL'İ KALDIRACAĞIZ: Takvim, terörün, özellikle FETÖ'nün başını kaldırmayacağından emin olmamızdır. Fransa, ABD, OHAL'i uygulayınca iyi, Türkiye'de uygulanınca kötü oluyor. Niye, çünkü Türkiye'de terörün devamını isteyenler var. Çünkü terör, bizim ilerlememizi baltalamak için icat edilmiş, proje örgütleriyle yürütülen bir hareket. Biz FETÖ'nün artık başını kaldıramayacağından emin olduğumuzda OHAL'i kaldıracağız."

Sitene Ekle