BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

OHAL komisyonu başvuru oldu mu Kurtulmuş açıkladı

OHAL Komisyonu için başvuru oldu mu? KHK ihraçlarının sabırsızlıkla beklediği OHAL komisyonu için Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, KHK ile ihraç edilen işlemlerin başvurması için kurulan OHAL Komisyonu için açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, OHAL Komisyonu için "Çalışma takvimlerini belirleyecek, yer belirleyecek. Ve bu çerçevede çalışmalar başlayacak." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Bir muhabirin "OHAL işlemleri inceleme komisyonu oluşturulmuştu. Bu komisyon çalışmalarına başladı mı nerede çalışacak, başvuru oldu mu sayı var mı?" sorusuna Kurtulmuş şu yanıtı verdi:

KOMİSYON TAKVİM VE YER BELİRLEYECEK

"Şimdi OHAL komisyonu ile ilgili biliyorsunuz komisyon son şeklini aldı. Komisyon başkanı belli oldu. Komisyon önümüzdeki günlerden itibaren çalışmalarına başlayacak. Bununla ilgili komisyon herhalde kendi içerisinde çalışma usül ve esaslarını belirleyecek. Çalışma takvimlerini belirleyecek, yer belirleyecek. Ve bu çerçevede çalışmalar başlayacak. Çok sayıda başvuru olduğunu biliyoruz. Bu başvuruların her birisi de komisyonda dosya üzerinden değerlendirilerek, komsiyon her bir başvuru üzerinde tek tek münferit kararlar verecek ve bunları kamuoyu ile paylaşacak. "

KHK ihraçları için CHP harekete geçti