BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
DÜNYA

Öğrencilerin Suriyeli mülteci çocuğa yaptığı zorbalık

İNGİLTERE'nin Huddersfield şehrindeki bir okulda 15 yaşındaki Suriyeli Cemal'in başka bir öğrenci tarafından yere yatırıldığı arkasından kafasına su döküldüğü görülen video sosyal medyada tepki buldu.

İngiltere'nin Huddersfield kentinde Suriyeli mülteci bir çocuğun yaşıtları tarafından işkenceye maruz kaldığı görüntüler sosyal medyada yankı buldu. Suriyeli çocuğun daha önceden maruz kaldığı fiziksel şiddet sebebiyle kolunun kırılmış olmasına rağmen öğrencilerin zorbalık yapmaya devam ettiği görüldü.

Almondsbury lisesinde eğitim gören Suriyeli çocuğun aylarca fiziksel şiddet ve zorbalığa maruz kaldığı ancak İngiliz polisi veya okul yönetiminin bu duruma hiçbir müdahalesinin olmadığı bildirildi.

Görüntülerin yayınlanmasının ardandan yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatanlar "Cemal'in ailesi İngiltere'de yaşamak için gerekli temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorlar. Bu ailenin içinde bulunduğu şartları hafifletmek için para topluyoruz. Böylece bu fonu yaşam kalitelerini yükseltmek ve artık gülümseyebilmek için kullanabilirler." dedi. Cemal ve ailesine yardım için 13 saatte 44 bin pound toplandı.

Sitene Ekle