BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45
GÜNCEL

Oflu Hoca son kez kürsüye çıktı!

Kürsü yasağından dolayı uzun süredir cami kürsüsünden mahrum bırakılan Oflu Hoca lakaplı Yasin Gündoğdu, sürgün öncesi tekrar kürsüye çıktı ve kendisini hedef alanlara sert sözlerle yüklendi.

Oflu Hoca lakaplı İstanbul Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu, Müslümanları uyanık olmaya davet etti ve şunları söyledi: "Başıma gelenler, benim sıkıntı çekmem hiç önemli değil; ben bunları şeref addeder, 'Rabbim benimledir' der ve yoluma devam ederim. Beni hiç de yıldıramazsınız, yıldıramayacaksınız da... Boşuna gayret sarf ediyorsunuz. Bizim için mağlubiyet de şereftir, galibiyet de şereftir Allah yolunda... Yeter ki Rabbim yolundan saptırmasın bizi..."


Cesur vaazlarından ve Müslümanların uyanması için sarf ettiği gayretten dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki kimi bürokratların hedefinde olan Gündoğdu, Peygamberimize hakaret içerikli karikatürleri yayınlayan Cumhuriyet gazetesine sert tepki göstermiş ve milletin hislerine tercüman olmuştu.


Yaklaşık 1 yıldır kürsü yasağına tabi tutulan Oflu Hoca, yedi ayrı kanaldan açılan davalarla susturulmaya çalışılmış ve son olarak da Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Gümüşsuyu beldesine Müezzin olarak sürgün edilmişti.


Sürgün kararının eline ulaşmasıyla birlikte Esenyurt Büyük Osmanlı Camii'nde son kez kürsüye çıkan ve cuma vaazı veren Gündoğdu Hoca, kendisini susturmak için gayret sarf edenlere meydan okudu ve ne yapılırsa yapılsın yolundan dönmeyeceğini söyledi.

Sitene Ekle
Etiketler