BIST 9.563
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.484,05

Odun kırıp sobayı yakarak öğrencilerine ders veriyor

Odun kırıp sobayı yakarak öğrencilerine ders veriyor

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Ulaş Köyü İlkokulunda görev yapan Hatice öğretmen, soğuk havalarda odunları kırıp soba yakarak çocukların ısınmasını sağlıyor.

Odun kırıp sobayı yakarak öğrencilerine ders veriyor

Yaklaşık iki buçuk yıl önce Ulaş köyüne öğretmen olarak atanan Hatice Şahbazoğlu, geldiği tarihten bugüne yaptığı yeniliklerle hem köyün hem de öğrencilerin gönlünü kazandı. Atandığı okulun boyalarının eskidiğini gören Hatice öğretmen, öncelikle eline aldığı fırça ile boyama işlemini bizzat kendisi yaptı. Tek öğretmen olduğu için bütün işlere koşmaya çalışan Şahbazoğlu, görevli olmadığı için okulun temizliği ile de ilgilenerek öğrencilerin daha hijyenik bir ortamda okumalarını sağladı. Sabahın erken saatlerinde eline aldığı balta ile odun kırıp okula taşıyarak yaktığı sobayla öğrencilerin sıcak bir ortamda eğitim almasını sağlayan Hatice öğretmen, öğrencilere hayal ettikleri okulda okuma fırsatı sunuyor.

Odun kırıp sobayı yakarak öğrencilerine ders veriyor

3 YILDIR BATMAN'DA GÖREV YAPIYOR: Yaptığı yeniliklerle öğrencilerin gönlünde taht kuran Hatice öğretmen, çalışmaları ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine bilgi verdi. Görevinin 3. yılında olduğunu belirten Şahbazoğlu, birleştirilmiş sınıf öğretmeni olduğunu aynı zamanda okulun müdürlük görevini de yaptığını söyledi. Öğretmenlerin gittiği yerlere ışık saçması gerektiğini belirten Şahbazoğlu, öğretmenlerin herkese dokunması gerektiğini ve bunu da insanların hissetmesi gerektiğini söyledi.

Odun kırıp sobayı yakarak öğrencilerine ders veriyor

''ÇOCUKLARIN YUVASI RENKLENSİN İSTEDİM'': Şahbazoğlu, "Ben buraya geldiğimde ilk önce bunu amaç edindim. Burası benim okulum ve ben buraya bir öğretmen olarak geldim, gideceğim. Gittiğimde burada bir eser bırakmalıyım. Aslında benim hayat düsturum elimden geldiğince bulunduğum ortamı güzelleştirmeye çalışmak. Öncelikle okulun dış duvarları biraz boyaya ihtiyacı vardı, burası da çocukların evi yuvası o yüzden biraz renklendirmek istedim.'' dedi.

Odun kırıp sobayı yakarak öğrencilerine ders veriyor

''ERKEN GELİP SOBAMIZI YAKIYORUZ'': ''Biz de biraz erken geliyoruz sobamızı yakıyoruz.'' diyen Şahbazoğlu, Bazen çocuklarımızın yardımını alabiliyoruz. Genel olarak sobayı yaktıktan sonra dersimize başlıyoruz. Okul çıkışında okulumuzun temizliğini yapıyoruz. Hep birlikte eğitim ve öğretimi devam ettiriyoruz. Biz bunları severek yapıyoruz, çünkü çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onları mümkün olduğu sürece yormamaya çalışıyorum. İşte burada öğretmenin fedakarlığı giriyor devreye, bazı yerlerde biraz fazla çalışmamız gerekiyor. Odun kırma olsun kömür taşıma olsun diğer işler olsun elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.