BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

O reklamlar yasaklandı...

O reklamlar yasaklandı...

Yüksek bütçeler harcanan, ümitlerle çekilen daha sonrasında çeşitli sebeplerle arşive dönüşen reklamlar...

O reklamlar yasaklandı...

Büyük bütçelerle çekilen reklamlar bazen yayınlanma şansı bulamıyor. Veya yayınlanıyor ve ardından kaldırılmak zorunda kalıyor. Topladığı tepkilerden dolayı kaldırılan reklam sayısı fazla. Sebebi de ticari amacın bazen insani değerlerin önüne geçmesi olabilir. Ancak büyük emekler harcanan bu reklamların kaldırılması yapımcılar için büyük yıkım olabiliyor. Hangi reklamlar kaldırılmak zorunda kalmış bir bakalım ... İki yıl önce de Yeni Delhi'de yaşanmış bir olay, 23 yaşında bir kız erkek arkadaşıyla otobüse biniyor. Otobüste toplu tecavüze uğruyor. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybediyor. Biri bundan esinleniyor..

O reklamlar yasaklandı...

Hintli Fotoğrafçı Raj Shetye bu olaydan esinlenerek bir fotoğraf çalışması yapıyor. Ancak eleştirilere ve tepkilere maruz kalıyor.

O reklamlar yasaklandı...

Mumbai kentinde yaşayan fotoğrafçı ''Ters Yol'' (The Wrong Turn) isimli fotoğraf sergisini açmasıyla çok tepki topladı. Sergiyi dünyaya tanıtarak büyük tartışmalar yarattı.

O reklamlar yasaklandı...

Otobüste yaşanan bir toplu tecavüz olayından esinlenerek yarattığı bir kadın ve bir çok erkeğin beraber olduğu fotoğrafları çeken fotoğrafçıya sosyal medyadan tepki yağdı.