BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,03
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

O hata yapamaz çünkü...

"O hata hata yapamaz, çünkü... " deniyor. Kaptan pilot mucizeye mi imza attı yoksa kazanın sorumlusu mu? İşte ona dair bilgiler.

Abone ol

Türkiye'yi sarsan uçak kazasının nedeni henüz bilinmiyor. İlk tahminler hava şartlarına dair olmuştu. Ancak havanın kazaya yol açacak kadar kötü olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine gözler kazada yaşamını yitiren kaptan pilota çevrildi. Ancak kaptan pilot da "hata yapmayacak" kadar tecrübeli bir isim çıktı.

THY yolları yetkilileri uçağın düşmediğini "İNİŞ" yaptığını açıkladılar. Piste kısa kalan bir iniş olarak açıklandı durum...

HAVA HARP AKADEMİSİ MEZUNU

Uçağın kaptan pilotu Hasan Tahsin Arısan'dı... THY Başkanı Kotil, Arısan'ın çok tecrübeli bir pilot olduğunu ve "onun sayesinde kazanın ucuz atlatıldığını" açıkladı.


Hasan Tahsin Arısan'ın 1975 Hava Harp Okulu mezunu olduğu öğrenildi.

O BÖYLE BİR HATA YAPMAZ

Türkiye Havoyalları Pilotlar Derneği Başkanı Ali Ziya Yılmaz'dan gelen açıklama ilginç oldu. Kaptan pilotla ilgili değerlendirmesi şöyle oldu;

"Kaptan Türk Hava Harp kökenli... Bizim tabirimizle aşırı titiz, çok bilgili bir arkadaşımız. Kendisi öğretmen pilot. 15 bin saat uçuşu olan bir arkadaşımız. Bu arkadaşımızın hata dolu bir iniş yapacağını düşünemiyorum. Çünkü bu ona yakışmaz. Bilgi ve becerisine aşırı güvendiğimiz bir arkadaş."


BU BİR PİLOT HATASI

Emekli pilot Gündüz Akarcay'a göre ölüm nedeni kuyruktan ve kaza pilot hatası yüzünden oldu. CNN Türk'e telefonla katılan Akarcay görüntülere bakarak kazaya ilişkin tahminde bulundu:

"Hava uygun, teknik arıza yok. Piste 500 metre kala önce kuyruğunu vuruyor. Sonra yumuşak şekilde vuruyor.  Gövde üzerine vuruyor. Bunun neticesinde kanatların ön kısmında 1 metre civarında çatlak ve kuyrukta kopma oluyor. Ölüm nedeni yüzde bin kuyruktan olmuştur."

ACEMİ PİLOT MU KAZAYI YAPTI?

İddiaya göre uçakta eğitim alan bir pilot bulunuyordu. Uçağı düşüşünde bu eğitimdeki pilotun yere indirme çabasının neden olduğu önü sürülüyor. Eğitimdeki pilot uçağı indirmek isterken, tarlaya doğru gidince, kaptan pilot gazı açıp yükselmek istiyor ancak bu kez uçağın kuyruk kısmı yere çarpıyor ve uçak üç parçaya ayrılıyor.