BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Nilhan Sultan tüm hayatını anlattı dedem ile Erdoğan'ın...

Nilhan Sultan tüm hayatını anlattı dedem ile Erdoğan'ın...

2. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, kendisine yönelik eleştirileri ilk kez yanıt verdi. Osmanoğlu, dedesi ile Erdoğan'ın düşmanlarının aynı olduğunu söyledi.

Nilhan Sultan tüm hayatını anlattı dedem ile Erdoğan'ın...

Referandumda “Evet” diyeceğini açıklayan ve parlamenter sistemi eleştiren Sultan 2. Abdülhamid’in torunlarından Nilhan Osmanoğlu, hakkında ortaya atılan iddialar ve eleştirilerle ilgili ilk kez konuştu: "Şu an iktidarı vurdukları tek silah bu; saltanat geri gelecek! Bunu da beni kullanarak yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızın ve Sultan Abdülhamid Han'ın düşmanlarını birbirine çok benzetiyorum. O dönemde atılan başlıklarla, şimdi atılanlar bile aynı. Bu nasıl bir akıldır ki, hiç yaşlanmıyor. Belli ki içerden değil. Bu oyunların analizini iyi yapmak lazım. Cumhurbaşkanı'nı bu yalnızlığa bırakmamak için evet diyorum. "

Nilhan Sultan tüm hayatını anlattı dedem ile Erdoğan'ın...

Nilhan Osmanoğlu sürgünden sonra İstanbul'da doğan ilk Osmanlı Hanedan mensubu. 30 yaşında. Hanzade ve Mehmet Vahidettin isminde iki çocuğu var. Halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü mezunu, yüksek lisansını işletme üzerine yapmış. Şimdiye kadar kendi halinde bir yaşamı olan Osmanoğlu, referandumda "Evet" diyeceğini açıklayıp, parlamenter sistem eleştirisi yapınca ortalık karıştı. Osmanoğlu, ailesinin ve kendisinin bir amacı olduğunu söylüyor. Bunu da şu cümlelerle anlatıyor; "Osmanlı hep Selçukluya sahip çıkarak ilerlemiş. Cumhuriyet de Osmanlı'ya sahip çıkarak ilerlemeliydi. Bizim davamız bu. Konu şahsi değil. Niye bu insanlar dedelerine sövüyor hale gelmişler, konu aslında bu!"

Nilhan Sultan tüm hayatını anlattı dedem ile Erdoğan'ın...

NASIL BİR HAYATI VAR? Fatih'te doğdum, Merter'de büyüdüm. Normal bir yaşamım vardı.Babam tezgahtarlık yapardı o dönemlerde. Dedemler buraya geldiklerinde maddi anlamda iyi durumda olmadıkları için bir ailenin yanında kalmışlar. Bir ekmeği paylaşarak yıllar sonra bir ev sahibi oldular. Doğduğumuz andan itibaren kimin torunu olduğumuzu biliyorduk, evlatlarımızı da bu şekilde yetiştiriyoruz. Sonuçta bu bize kalan bir miras. Dedelerimizin hikayelerini bilerek büyüdük. Ama körü körüne bir bağlılık değildi bu. Doğru ve yanlışlarını muhakeme ederek öğrendik. İnsanlar bunu çok yanlış anlıyor. Osmanlı'nın iyisiyle kötüsüyle öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta benim ecdadım, ailem. Heraile ferdim gibi ben de aileme laf gelmesine izin vermem. Selçuklu'yu, Osmanlı'yı ve Cumhuriyet'i öğrenirken iyileri ve kötüleriyle öğrenmek gerektiğini savunuyorum.

Nilhan Sultan tüm hayatını anlattı dedem ile Erdoğan'ın...

KORUMA KALKANIYLA MI BÜYÜDÜ? Babam öyle büyüdüğü için bizi de böyle büyütmek istedi ama ben farklı bir çocuktum. Her zaman doğruyu söylemekten vazgeçmeyen bir yapım var. Lise ve üniversite hayatım boyunca da çalıştım. Kendi paramı kendim kazandım, üniversite paramı kendim ödedim. Üniversitede aktif biriydim.