BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
GÜNCEL

Nihat Hatipoğlu'ndan Muharrem - Aşure ayı orucu nasıl , hangi günler tutulur?

Nihat Hatipoğlu Aşure ayında oruç tutulur mu? Nihat Hatipoğlu aşure 10'unda oruç tutulur mu? Muharrem orucu nedir? Muharrem orucu neden tutulur? Muharrem orucu nasl tutulur? Muharrem orucu hangi günler tutulur?

Nihat Hatipoğlu Muharrem - Aşure ayında oruç tutulur mu? ve Muharrem - Aşure orucu hangi günler tutulur? sorusuna cevap verdi.


Nihat Hatipoğlu Aşure- Muharrem ayı orucunun nasıl tutulur sorusunu şöyle cevapladı:


'Sadece 10'un oruç tutmak mekruhtur. 9-10'da ya da 10-11'de problem yok. Çünkü Aşure- Muharrem orucu Kerbela'dan sonra yani Evlad-ı Resul o günlerde şehit edildikleri için sanki o niyete tutuyoruz...Halbuki Peygamberimiz kendi döneminde Aşure orucu tutmuştur. Çünkü 10 Muharrem bir çok peygamberin kurtulma günüdür. Hz Nuh'un, Hz. İbrahim'in, Hz. Adem'in tövbesinin kabul edildiği gündür... 10'a yakın peygamberin müjde aldığı gündür 10 Muharrem. Bu nedenle Yahudiler 10 Muharrem'de oruç tutuyorlardı. Diyor ki; 'Ben Musa'yi İsrailoğulları'ndan daha çok seviyorum. Yani herhangi bir Yahudi Musa'yı seviyor ama 'Musa benim Peygamber kardeşimdir' diyor. Sırf onlara benzememek için 9-10 ya da 10-11 diye tutuluyor.'

Sitene Ekle
Etiketler