BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.450,30
GÜNCEL

Nihat Hatipoglu - Üç Aylar Duası

Nihat Hatipoğlu, Atv'deki programında izleyenleriyle 'Üç aylar duası' paylaştı. 2016 Üç aylar hangi tarihte başlıyor? Recep, Şaban ve Ramazan ayları ne zaman başlıyor? Üç aylarda okunacak dualar...

Kameri Aylar ya da Üç Aylar diye adlandırılan Recep, Şaban ve Ramazan ayları ne zaman başlıyor? Recep ayı ve üç aylarda okunacak dualar hangileri?


Müslümanlar için oldukça önemli olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları üç ayları oluşturuyor. Müslümanları sabırsızlıkla beklediği üç aylar ne zaman, hangi tarihte başlıyor, soruları sıklıkla soruluyor. Üç Aylar 2016 yılında 8 Nisan Cuma günü başlıyor. 2016 Yılında üç aylar 8 Nisan Pazartesi, Recep ayının 1'inde başlayacak. Ramazan ayı ise 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayacak. Üç ayların İslam dinindeki yeri son derece büyüktür. Hz. Muhammed, üç aylar için, “Recep Allah"ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümetimin ayıdır” (Buhârî) buyurmuştur.


Bu üç ayda ayrıca Regaip Kandili, Berat Kandili, Miraç Kandili ve Kadir geceleri bulunmaktadır. Ramazan ayındaki farz orucun yanı sıra Hz. Muhammed, Recep ve Şaban aylarında da Müslümanları oruç tutmaya teşvik etmiştir. Hz. Aişe bir rivayetinde üç aylarla ilgili şunları söyler: “Rasulullah senenin hiçbir ayında Şaban ayındakinden fazla oruç tutmaz ve şöyle buyururdu: Amellerden gücünüzün yettiğini yapın. Çünkü siz bıkmadıkça, Allah da size asla bıkmış muamelesi yapmaz. Allah yanında amelin en makbulü, kişinin az da olsa devam üzere işlediği ameldir.”

Sitene Ekle
Etiketler