BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  DÜNYA

NewYorkun göbeğine İslam Merkezi

NewYork’un tam göbeğinde milyonlarca dolara mal olacak olan İslam Kültür Merkezi’nin yapım çalışmaları hızlandı.

Abone ol

Amerikan’ın NewYork eyaletinde yeni Dünya Ticaret Merkezi’nin yapıldığı yerde İslam Kültür Merkezi yapımı için gerekli olan alan alındı. Yapılacak olan merkezin milyonlarca dolara mal olacağı belirtiliyor.

Müslaman yatırımcılar tarafından yaptırılacak olan merkez; eğitim, dinlenme ve sanatsal alanlara sahip olacak ve her inanıştan kişiye hizmet verecek.

Merkez yeni yapılan Dünya Ticaret Merkezi’ne çok yakın

Yetkililer tarafından yapılan açıklama da şu satırlara yer veriliyor: “Bu proje 11 Eylül saldırılarından önce başladı. Manhattan civarında büyük bir müslüman cemaat var ve bu cemaatin standartlar ölçüsünde bir bir ibadet ve toplanma alanı yok. Aynı zamanda Dünya Ticaret Merkezi’ne bu denli yakın olmamız bizi diğer inançlara karşı farkılandığımızı arttıracak.”

Merkez İslamı anlatacak

Amerikan Müslüman Birliği adına konuşan Daisy Kahn ise şunları ifade etti: “Bu merkez müslüman toplum için ayrımcılığa karşı gelişte büyük bir avantaj sağlayacak. Biz olumlu bir geri dönüş olacağı konusunda rahat olamamıza rağmen çoğu müslüman yapılacak olan merkezin kültürel bir aktivitinin parçası olarak görünmesi yerine -radikal islamcı- olarak algılanılmasından korkmaktalar.” Kahn, bu merkezin İslam'ın ve müslümanların sesini duyurulmasının yanında, İslam'ın anlaşılmasını sağlamak ve bu konudaki bilgi eksikliğinin ortadan kaldırılmasına büyük hizmet edeceği görüşünde. (Kaynak: Timeturk)