BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nasuh Mahruki için flaş talep

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Abone ol

AKUT Başkanı ve yazar Nasuh Mahruki,  Kanal A’da  yayımlanan A Politik programında İmkander Başkanı Murat Özer’le tartışmaya girmiş ve “devran dönecek, hükümet vatana ihanetten yargılanacak” demişti.

Maruki'nin sarf ettiği bu sözler sebebiyle  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları “Cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulunmuştu.

Hakında soruşturma başlatılan Mahruki, perşembe günü gelmesi için adliyeye çağırıldı. Ancak Mahruki, bir gün önce eşi ve avukatıyla adliyeye gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’a ifade verdi.

“SÖZLERİM ÇARPITILDI”

Savcı İnam’a ifade veren Mahruki, söylediği sözlerin ilk defa kendisi tarafından söylenmediğini belirterek, “Daha önce de Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Albay Ümit Yalım söylemişti. MHP Milletvekili Ümit Özdağ ve bazı gazeteciler de beyanlarında adaların kaybedilmesinin vatana ihanet suçu oluşturacağını söylemişti” dedi. Bir gazeteci olarak anayasal çerçevede görüşlerini belirttiğini söyleyen Mahruki’nin, “Bu olayın çarpıtılması beni rahatsız etti. Söylemediğim şeylerin başka türlü anlaşılmasından ben de rahatsız oldum” dediği öğrenildi.

AKUT kurucusu ve Sözcü yazarı Nasuh Mahruki’den, tutuklamaya sevk edilmesiyle ilgili ilk açıklama geldi!