"Mutlak butlan" kararı! Ahmet Davutoğlu'ndan olay çıkış: "CHP'lilere söylüyorum..."
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP'ye yönelik "mutlak butlan" kararına yönelik konuştu. Davutoğlu "CHP'lilere söylüyorum, size karşı yapılan hukuk operasyonuna ve mutlak butlana kesinlikle yanlış diyorum.Sonra da dönüp diyorum ki evet CHP'li belediyeler dahil belediyelerin tamamı neredeyse yolsuzluğa bulanmıştır ve bundan temizlenmedikçe ana muhalefet partisi temiz siyaset iddiasında bulunamaz." diye konuştu.
Abone olSaadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin kurduğu Yeni Yol Partisinin TBMM Grup Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanlarının seçildikleri partilerden başka partilere geçmelerini eleştirdi.
"CHP'lilere söylüyorum..."
CHP'ye yönelik "mutlak butlan" kararını değerlendiren Davutoğlu, "CHP'lilere söylüyorum, size karşı yapılan hukuk operasyonuna ve mutlak butlana kesinlikle yanlış diyorum ve bunun siyasete bir operasyon olduğunu söylüyorum. Sonra da dönüp diyorum ki evet CHP'li belediyeler dahil belediyelerin tamamı neredeyse yolsuzluğa bulanmıştır ve bundan temizlenmedikçe ana muhalefet partisi temiz siyaset iddiasında bulunamaz." diye konuştu.
Millete seslenen Davutoğlu, "Tercihinizi 'Tencere dibi kara seninki benden kara' diyenler lehine yaptığınız sürece, 'Bizim adamlarsa bir müddet daha iktidarda kalsınlar yolsuzluklarına göz yumalım' dediğiniz sürece ya da 'Bizim adamlar iktidara gelsin de bırakın yolsuzluk yapmış paralarla gelsinler' dediğiniz sürece bu ülke iflah olmaz." ifadelerini kullandı.
"Çıplak arama" iddialarına değinen ve bu konuda iktidarı eleştiren Davutoğlu, "Buna tolerans gösteren hiç kimsenin bir daha ahlaktan, dinden, maneviyattan bahsetme hakkı yoktur ve olamaz." dedi.
BU FOTO GALERİYE BAKIN